Dilluns vaga de recollida de fems

Aquest dilluns 31 d’agost hi haurà vaga de recollida de fems, si no s’arriba a un acord in extremis, demà al matí.
Tot pareix indicar que no serà així i que dilluns hi haurà vaga.
Amb una nota, l’Ajuntament ha informat que després de diverses hores de negociació entre treballadors i empresa, no s’ha aconseguit acord.
L’empresa ha ofert una pujada inicial del 20% arribant a un 32% en quatre anys.L’acord presentat per Melchor Mascaro és similar a l’aprovat amb els treballadors de la mateixa empresa en altres municipis pròxims, com a Sant Llorenç, inclusivament les taules salarials.
Els treballadors sol·licitaven un acord més ambiciós en un menor termini de temps i tot i que els mediadors els han insistit en el fet que perdien una oportunitat de millora.
Des del consistori entenem la reivindicació dels treballadors, que se solucionaria amb la negociació d’un conveni Autonòmic, i com a administració local sol·licitem que aquest conveni es negociï com més aviat millor, per a equilibrar les condicions de tots els treballadors de les diferents empreses que es dediquen a la recollida de RSU.
Entenem que la pujada oferta per l’empresa era la solució imminent a la paralització de la vaga, i lamentem que aquest acord no s’hagi produït.
Per part de l’administració continuarem amb la tramitació de l’expedient que licitarà el nou contracte de recollida de RSU d’acord amb la legislació vigent d’aplicació.