Un serverí a Pontevedra

En José Tomás Lomas Luengo és un estudiant serverí de 23 anys, que després de cursar els estudis de primària al CP Jaume Fornaris, està estudiant actualment a la Universitat de Vigo (Campus de Pontevedra) el grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Va triar aquests estudis després d’haver fet un mòdul de grau superior Físic-Esportiu a Pollença, que li va permetre descobrir la seva passió per l’educació física i l’esport.

Va triar Galícia per estudiar perquè allà es trobava una de les Universitats espanyoles on la nota mitja li bastava per poder accedir-hi i també perquè hi tenia amics que hi havien cursat els estudis i els havia agradat molt. En José Tomás no és l’únic mallorquí que es troba al centre cursant aquests estudis. Amb ell estudien 4 mallorquins entre un total de 130 alumnes: Un de Sineu, un altre de Sóller i dos de Palma.

És el seu primer any d’estudis i viu tot sol a un pis de lloguer, molt a prop de la Universitat. Reconeix que els primers mesos varen ser molt durs. Als pocs dies de ser allà, es trobava molt tot sol i angoixat. Es sentia tan malament que va arribar a dir a la seva mare que deixaria la carrera i tornaria a Son Servera. Arribat aquest punt, la mare se’n va anar a estar amb ell durant 15 dies, fins que va començar a adaptar-se. A partir d’aquest moment, tot va ser més fàcil, sobretot no trobant-se tot sol a l’arribar a casa. Després, qui va desplaçar-se fins a ca seva va ser el seu pare, que hi va estar 15 dies més. A partir d’aquí, com diu ell “això pareix la pensió Lomas”. Per allà hi han passat els seus amics Miquel Mas, Tomeu Andreu, Joan Morey i Joan Gelabert. També el seu tio Diego amb la família, que hi anaren uns dies de vacances. Tots varen coincidir allà,  s’ajuntaren i anaren a Santiago de Compostela i passaren uns dies de diversió. Fins a Galícia també s’hi desplaçaren els amics Alejandro i Antònia, amb els qui va recórrer les terres gallegues.
La visita de la família i els amics li ha ajudat a adaptar-se millor a les noves terres, tot i així, encara viatja tot d’una que pot a Mallorca, per visitar la resta de família i amics.
El temps lliure el passa jugant a pàdel, anant al cine amb els amics, fent alguna que altra “panxangeta” de bàsquet, però sobretot, quedant a casa dels amics, on fan alguna que altra festa.
La carrera dura 4 anys i la seva idea és acabar aquests 4 anys i aprendre molt. Una vegada hagi acabat els estudis li agradaria fer feina en alguna cosa relacionada amb l’esport. Finalment, reconeix que el que realment li agradaria és dedicar-se a la docència i si fos possible accedir a una plaça a l’IES Puig de Sa Font.

José Tomás i la seva mare

 

 

 

 

 

 

 

 

Visita dels amics i familiars 

Grup de classe de la facultatReconeix que Pontevedra li agrada molt. Tot i ser una ciutat, és com si fos un poble gran. La gent és molt simpàtica i la ciutat és molt bonica. Però el millor que té Galícia, reconeix, és la gastronomia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

José Tomás a la facultat