Un serverí a Bangkok

Sandro Thomàs a Bangkok

 

Sandro Thomàs resideix a Bangkok, capital de Tailàndia, des de fa dos mesos. Viu a una zona un poc allunyada del centre, on es respira un ambient més de poble, sense grans edificis ni “farangs” (turistes). Assegura que cada dia s’hi sent més còmode, encara que en aquesta zona és important saber comunicar-se en tailandés i per ara amb quatre paraules i gestos universals va tirant.

En Sandro ha decidit anar a Bangkok després de viatjar diferents cops per Àsia i quedar enganxat pels seus encants i, a la vegada, per la necessitat de canviar d’aires un temps a un lloc on l’economia i l’oferta cultural va creixent, cosa que li va bé pels seus interessos laborals, ja que és pintor i dissenyador gràfic (www.sath.es). Pensa que ara és el moment ideal de fer-ho, per moltes circumstàncies.

Fa poc que ha deixat Cala Millor, per la qual cosa encara no li ha passat pel cap mirar bitllets de vol per tornar (encara que sa padrina ho vulgui). Lògicament, la familia i els amics, incloent alguns aliments, es troben a faltar, però avui en dia, amb Internet, les distàncies no pareixen tan grans. Encara recorda quan, fa anys, va anar a l’India i només va donar senyals de vida amb una cridada de dos minuts.

Fa unes setmanes que en Sandro fa feina de freelance com a dissenyador gràfic per a una empresa noruega, però la seva intenció és seguir coneixent gent del món artístic i poder dedicar-se més a l’àmbit de la pintura, on se sent més a gust i lliure creativament. L’any passat va estar un mes de vacances recorrent part del país. Ara l’objectiu és completament diferent, es tracta de cercar-se la vida i conèixer més la ciutat, amb els seus llocs i habitants especials. A part del tema laboral, hi ha un gran parc per anar a fer esport i també jugar un partidet de futbet amb els locals per suar la cervessa Singha (famosa beguda local) del fi de setmana.

En Sandro ens explica que la gent sol regalar somriures constantment. La cultura antiga i moderna que desprén la ciutat l’entusiasmen. El menjar (excepte amb massa picant) és deliciós. Ah, i el clima (prefereix calor que fred). Creu que tot són elements positius per ara.

Durant aquest curt període de temps, ja han passat per casa seva una mitja dotzena d’amics de diferents llocs. I els que queden… Allà viu amb un gran amic de Sa Coma, però també hi ha més gent de s’illa. És una gran ciutat, amb uns 12 millions d’habitants on cada vegada hi viu més gent expatriada d’arreu del món.

Vistes des de el riu Chao Phraya, a Bangkok.

 

 

Cascades d’Erawan, a l’oest del país.

 

 

 

Ruïnes d’Ayutthaya, antiga capital de Tailàndia.

 

 

Elefants de Pai, un poble creat per hippies ubicat al nord del país.

 

 

 

Temple Wat Arun de Bangkok.

 

 

Parc Lumphini, pulmó de la ciutat.

 

 

Futbol tailandés al parc.

 

 

Posta de sol a Ko Chang, una de les tantes illes del país.