Rèquiem per un tren, per Pesavi

Fou un dissabte del passat mes d’abril, a primeres hores del matí, quan vaig anar al meu habitual bar a beure un tallat, quan una notícia em va impactar més que l’empat del Mallorca amb el Rayo. Es tractava d’una notícia del Govern, la qual ens notificava la intenció de liquidar, de forma definitiva, el tren d’Artà. El govern Bauzà renuncia a acabar la infraestructura de la línia ferroviària entre Manacor i Artà, al·legant problemes pressupostaris per fer anques enrere. La raó, l’autèntic mal d’aquest tren, és que fou impulsat per l’esquerra i ja se sap que la defensa de l’interès general o el fet d’estar per sobre dels partidismes, no és el que més distingeix els actuals llogaters del Consolat. Nosaltres ens hem quedat sense tren i, per més afegitó, encara n’hi ha que s’encollonen. El diari “Inmundo” dóna la notícia de la següent manera: “Las obras faraónicas del tren se han parado”. Sense més comentaris. Ja sabem, d’aquí en endavant, de quin peu es calça. El PP amb l’assumpte del tren no ha dit mentides, tal vegada per aquest motiu molts el votaren. Vegem un escrit de El Diario de Mallorca, del 24 d’agost de 2010: “Ya nos hemos reunido con Mabel Cabrer y el alcalde de Manacor Antoni Pastor y hemos quedado satisfechos. El PP nos ha prometido que si ganan las elecciones del próximo mayo paralizarán el Tren-Tram. No creemos que Antich pueda mantenerse en la presidencia”.

Si aquestes obres, ara aturades definitivament, tenien qualque cosa de faraòniques o es gastaven massa doblers en va, segons alguns, tal volta valdria la pena recordar el següent: la connexió entre l’estació de Sineu i la de Manacor restà tancada deu mesos a causa de l’accident del mes de maig de 2010. A més  de reparar la zona on es produí l’accident, des del Govern feren pública una auditoria que revelà diverses anomalies al traçat de Sineu fins a Manacor. Concretament, a la zona de Son Fogó, al municipi de Petra. Ara resulta que per fer-ho massa bé, per evitar aquest passat, hi ha hagut crítiques contra el tren de tota mena.

La indignació a la comarca de Llevant contra el Consolat per l’aturada definitiva del tren no s’ha fet esperar. La plataforma no descarta mobilitzacions a Palma per fer-nos sentir i denunciar les mentides del conseller Biel Company. Cal assenyalar que els consistoris dels pobles afectats no estaven avisats que l’executiu autonòmic suspenia les obres de manera definitiva. En aquest sentit, la primera acció serà a càrrec dels ajuntaments que reclamaran, per la via administrativa, que es finalitzin. La comarca de Llevant no quedarà de mans plegades. Tots els batles dels municipis afectats (Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera), cap dels quals pertany al PP, es varen reunir en caràcter urgent per reorganitzar-se davant la decisió de l’executiu, presidit per José Ramón Bauzà. “A totes contra un govern que té oblidada la comarca”, essent la nostra la tercera zona en importància pel que fa a turisme a les Illes Balears.

Pesavi