Donants de Sang, Premi Metge Joan Lliteres 2018

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears rebrà, demà, el premi “Metge Joan Lliteres” quan Son Servera commemora l’aixecament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l’epidèmia de la pesta que va assolar el municipi l’any 1820.
La diada, començarà amb una missa solemne a l’església de Sant Joan i una ofrena floral a la figura del pastoret. A les 12 h, a la sala de plens es farà lliurament del premi d’investigació ‘Metge Joan Lliteres’ a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. Aquest premi s’atorga com a manera record als ajuts que rebé el municipi dels altres pobles quan s’aixecà el cordó sanitari de 1820, i reconeix els mèrits de persones i institucions que duen a terme tasques de consciència social, humanitària i d’investigació científica i mèdica en benefici de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de les illes.
Els actes commemoratius acabaran al Teatre la Unió amb l’entrega de premis del concurs escolar de poesia i glossat que cada any se celebra entre els centres educatius del municipi per donar a conèixer el que va suposar pel municipi la pesta de 1820.