Discrepàncies a l’equip de govern

Signatura de l’actual pacte de govern

Ahir, els dos partits que formen l’equip de govern, PSOE i Independents, emetien un respectiu comunicat que deixa palesa de la situació actual, per la qual passen les dues formacions polítiques al davant del govern local. A continuació vos oferim íntegrament el contingut dels dos comunicats.

Comunicat Independents:

“Davant la publicació de l’Agrupació Socialista de Son Servera, i de la batlessa Natalia Troya a les seves xarxes socials,  informant que tots els ciutadans interessats en les ajudes econòmiques  per fer front a la COVID 19 poden anar a la seu del partit socialista per ser  assessorats sobre la seva tramitació, els Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala Bona manifestam el nostre malestar i desacord  en la utilització del local d’un partit polític per realitzar assessorament sobre ajudes públiques, i entenem que es fa un ús partidista d’un bé comú. 

Des dels Independents rebutjam que es prioritzin els interessos polítics abans que els interessos de tots els ciutadans del nostre municipi, sobretot perquè aquestes ajudes  són impulsades des del Govern de tots, i amb els recursos de tots, especialment ara que vivim uns moments d’extrema dificultat econòmica, laboral i social i les institucions públiques hem de ser més presents que mai al costat dels que més ho necessiten.

En un moment  en què els polítics hem de ser més exemplars que mai , no podem confondre a la ciutadania sobre l’origen d’aquestes ajudes públiques aprofitant la situació de vulnerabilitat actual. Entenem que promoure activitats d’aquest tipus pot donar peu a confondre l’origen de les mateixes, apel·lam a l’ètica política en la qual sempre ens hem sentit identificats perquè sempre prevalgui l’interès general, en front de l’interès particular d’un partit, i evitar situacions que puguin aixecar sospita de pràctiques de clientelisme polític o d’intrusisme professional. 

Sentim aquest fet com una deslleialtat cap als ciutadans en general,  cap als Independents per Son Servera com a socis de govern, i sobretot cap a la institució pública que representam els que formam l’actual equip de govern:  l’Ajuntament de Son Servera. I així els ho hem traslladat. 

Un partit polític no pot oferir aquesta ajuda de forma messiànica per damunt de la institució que representam i els professionals que hi fan feina.

Ens preocupa que la batlessa  i el partit socialista de Son Servera, patrimonialitzant aquesta institució municipal , remetin als ciutadans a la seu del PSOE de Son Servera, enlloc de remetre`ls a la Regidoria responsable. 

Demanem als nostres companys de govern que rectifiquin.  Aquest servei  d’assessorament s’ha de proveir  a través del nostre consistori , que representa i serveix a tots els serverins, tasca per a la qual fins ara els hi brindam tot el nostre suport  i ajuda tal com hem vingut fent des de l’inici d’aquesta i de les passades legislatures.”

Comunicat PSOE:

“Els Socialistes de Son Servera demanen respecte per l’activitat interna del partit i els actes que aquest pot organitzar, de la mateixa manera que els socialistes respecten l’activitat interna de qualsevol de les formacions polítiques amb representació a l’ajuntament. 

Els Socialistes de Son Servera volen manifestar la seva sorpresa per la polèmica suscitada entorn de la trobada informativa sobre les ajudes als sectors més afectats per les restriccions, organitzada a la seu de l’agrupació socialista. 

Una trobada posada en marxa amb l’únic objectiu d’informar sobre les diferents línies d’ajuda impulsades per les administracions públiques per a la restauració, i sense cap voluntat de substituir les funcions de les institucions per a tramitar aquestes ajudes. 

Tradicionalment, la seu dels Socialistes de Son Servera ha estat oberta a tots els serverins i les serverines com a Casa del Poble, per a atendre les seves peticions i suggeriments, per divulgar les principals polítiques dels socialistes als diferents àmbits i també per informar de l’acció de govern, per la qual cosa és un acte que no plantejava res de nou que no s’hagi fet abans i que no entri en la normalitat d’una formació política amb vocació de servei públic, entregada a l’interès general i amb l’obligació de fer d’altaveu de totes aquelles accions posades en marxa per les institucions que poden ser d’ajuda a diferents sectors en un moment especialment delicat com el que vivim per mor de la pandèmia. 

Es tracta, a més a més, d’una Casa del Poble compartida amb la Unió General de Treballadors de les Illes Balears, la UGT, qui també ha estat d’acord en tot moment de fer aquesta acció divulgativa de cara a la restauració del municipi. 

De fet, els Socialistes de Son Servera han aplaudit iniciatives pròpies d’altres formacions, com la recollida d’aliments a supermercats, que complementen les accions pròpies que realitzen les institucions amb un objectiu comú i compartit: ajudar a superar la situació actual. 

En qualsevol cas, els Socialistes de Son Servera demanen respecte per l’activitat interna del partit i els actes que aquest pot organitzar, de la mateixa manera que els socialistes respecten l’activitat interna de qualsevol de les formacions polítiques amb representació a l’ajuntament. 

Per això, esperen que no es faci servir la gestió de la pandèmia i les seves conseqüències socials i econòmiques com a arma de confrontació política i que totes les formacions locals vagin a la una per sortir de la situació actual com més aviat millor. 

Mentrestant, els Socialistes de Son Servera entenen que com a partit que millor representa a la ciutadania del municipi tenen l’obligació de continuar informant i divulgant sobre les principals accions polítiques de les diferents institucions, com han fet sempre. “