XI Mostra de Teatre Escolar de Son Servera

Entre el dilluns 4 i el divendres 8 de juny es durà a terme al Teatre La Unió l’XI Mostra de Teatre Escolar 2012, en què han participat 7 grups de diverses edats, d’entre 3 fins als 11 anys, i un total de prop de 70 nins i nines de les escoles de Na Penyal de Cala Millor i Jaume Fornaris i Sant Francesc de Son Servera. Durant aquesta setmana, cada grup escenificarà dues representacions: una adreçada a les escoles en horari matinal i una altra en obert, el vespre, adreçada a tots els públics.

Així, el dilluns 4, a les 10 h i a les 20 h, els grups de 6 a 8 anys representaran les obres El gat i la lluna i La desaparició de l’arc de sant Martí. El dimecres 6, en el mateix horari, el grup dels més grans, de 8 a 11 anys, escenificaran la comèdia Fins que la màfia ens separi. I per acabar, el divendres 8 serà el torn dels més petitons, dels grups de 3 a 6 anys, que en presentaran les obres Aladín i Indis.

Durant el taller de teatre que han duit a terme des del novembre fins al mes de maig a les sales de La Unió, en una sessió setmanal, els nins i nines han après jocs actorals, interacció amb els companys, comportament social… i ara a final de curs ens volen mostrar tot el que han après. De fet, la funció bàsica dels tallers és la d’inculcar entre els nins i nines el gust pel teatre i que se sentin atrets per aquesta modalitat artística, no sols com a actors o actrius, sinó com a públic potencial que ja són i han de seguir essent en un futur del Teatre La Unió.

La gestió dels tallers i de les representacions és a càrrec del Gabinet de Psicologia i aprenentatge Daus, gestors de projectes culturals, sota la direcció de Joana Bou Torrents, mestra d’educació infantil del CEIP Na Penyal, i Maria Padilla, psicòloga infantil i directora del Gabinet.

En acabar les representacions, els petits actors i les petites actrius rebran un diploma d’acreditació i un petit present.