Voluntaris per donar veu a persones majors

Gent gran de MallorcaL’Ajuntament de Son Servera, des de la Regidoria de Gent Gran, cerca persones majors de 65 anys que vulguin formar part d’aquest projecte i donar veu a les persones majors mitjançant l’Observatori de les Persones Majors de Mallorca.

Tots els interessats us podeu inscriure cridant a l’ajuntament o enviant un email a marga.vives@sonservera.es

L’any 2014 es va crear l’Observatori de les Persones Majors de Mallorca per tractar les necessitats i els canvis que l’envelliment de la població provoca en la societat actual. La intenció d’aquest òrgan és orientar les diferents administracions i entitats que ofereixen atenció i suport a aquest sector de població.

Uns dels projectes que l’Observatori ha començat a implantar amb èxit, és el projecte «Donar veu a les persones majors de Mallorca» (fòrums de participació als municipis de Mallorca) perquè les persones majors puguin expressar-s’hi i debatre les seves principals necessitats.

Aquest projecte va començar al 2016, amb un pilotatge a 10 municipis seleccionats segons criteris sociodemogràfics, i els resultats varen ser molt satisfactoris. Per això, ara es fa extensiu l’experiència a la resta de municipis de l’illa.

El procediment és la creació al municipi un grup focal d’unes 10 persones de 65 anys i més i reunir-se quatre vegades per debatre els temes proposats al Protocol Vancouver (protocol d’investigació desenvolupat per l’OMS per al projecte de ciutats i comunitats amigables amb les persones majors).