Una de futbol, per José Luís del Reino

UNA DE FUTBOL

Això de ser simpatitzant del Reial Madrid em té una mica “mosca”. En certa manera, per culpa de Mourinho, a qui no només no el veig idoni per entrenar el Madrid, sinó que no el veig ni tan sols com a entrenador vàlid.

El senyor Mou, des que va arribar amb una Copa i una Lliga, no ha deixat fins ara de crear problemes: amb la premsa, amb el seu president, amb altres entrenadors, amb l’afició del Madrid, amb els seus propis jugadors, amb l’entrenador del segon equip i amb tot aquell a qui se li acudeixi estar en desacord amb els seus mètodes. Aquesta manera de viure, en perpètua brega, ha esclatat a la temporada en què ens trobem amb els resultats que a la vista estan: a 18 punts del Barça, a 7 de l’Atlètic de Madrid i amb només 3 d’avantatge amb el Betis, que poden desaparèixer si perd contra el València el proper partit.

I si penso que Mou no és un entrenador eficient, prescindint del que s’ha exposat, només cal veure quin és el joc del Madrid. Tenc la impressió que les normes de l’entrenador es limiten a enviar pilotes a C. Ronaldo, que ja ho arreglarà ell. I, en la majoria dels casos, ho arregla i per això no estem lluitant per no descendir. L’equip no juga a res. Casillas segueix sense sortir de la porteria, la defensa comet els mateixos errors de sempre i rep els mateixos gols de sempre, la mitjana consisteix en Xabi i la lluita de Khedira i alguna genialitat de Özil. D’Higuaín, Benzema i Di María, ja ni això. I, com no juga a res, n’hi ha prou que un equip de mig pèl, com l’Osasuna (amb tots els respectes), el segon per la cua, se li acudeixi donar dues puntades a l’inici del partit, perquè els milionaris del R. Madrid es passin la resta del partit saltant.

Si a això hi afegim l’animadversió de la majoria dels àrbitres, als quals també ha posat en el punt de mira (de vegades amb força raó), crec que el Madrid està pagant els abusos del seu entrenador i amb poca perspectiva de canvi.

Ara sembla que els dirigents de l’equip ho fien tot a la consecució de la Champions. Qualsevol equip que no jugui a res, amb equips com el Bayern, el Barça, la Juve, o com va demostrar el mateix Borussia a Madrid, no té res a fer.

I segueixo pensant que no és un bon entrenador perquè, individualment, té els millors jugadors que apareixen en les seleccions del món, Espanya inclosa, però simplement no estan conjuntats i cadascun juga al seu aire. El canvi de jugadors, Özil-Modric, Higuaín-Benzema i en menor mesura, la inexplicable suplència de Casillas, a fi de millorar l’actitud dels jugadors, no té sentit. Ha aconseguit alguna cosa amb Kaka? Doncs això.

I com a colofó, la prova del 9: cada vegada que Mourinho ha deixat un equip per fitxar per un altre, l’anterior equip campió es perdia enmig de la taula en el seu campionat, la temporada sense ell. Perquè el nou entrenador no havia tingut temps per ensenyar-los a jugar en equip. De la mateixa manera, els partits del Madrid, des del punt de vista futbolístic, avorreixen. Si no fos per alguna jugada d’Özil, un desmarcatge de Callejón o Benzema, una jugada dels habituals de C.Ronaldo o una parada de les que Casillas acostuma a fer, no val la pena veure’ls jugar. Simplement avorreixen. El mateix que el Barça quan s’entesta a jugar Porter-Defensa-Medi-Porter de nou i tornem-hi, durant cinc minuts. El Barça entreté només quan juga de la mitjana a la davantera o quan l’agafa Xavi, Iniesta o Messi.

Així, aquesta temporada de futbol, ​​toquen mal dades. Ni tan sols copes, perquè si els veig jugar doble, podria ser nociu per a la salut.

José L. del Reino

 

UNA  DE  FUTBOL

Este asunto de ser simpatizante del Real Madrid, me trae un poco “mosca”. En cierto modo, por culpa de Mourinho, al que no es que no le vea idóneo para entrenar al Madrid, sino que no le veo ni siquiera como entrenador válido.

El Sr. Mou, desde que llegó, con una Copa y una Liga, no ha dejado hasta la fecha de crear problemas: con la prensa, con su presidente, con otros entrenadores, con la afición del Madrid, con sus propios jugadores, con el entrenador del segundo equipo y con todo aquel a quien se le ocurra estar en desacuerdo con sus métodos. Este modo de vivir, en perpetua bronca, ha estallado en la temporada en que nos encontramos con los resultados que a la vista están:  a 18 puntos del Barça, a 7 del Atlético de Madrid y con sólo 3 de ventaja con el Betis, que puede desaparecer si pierde contra el Valencia el próximo partido.

Y si pienso que Mou no es un entrenador eficiente, prescindiendo de lo anteriormente expuesto, basta con ver cuál es el juego del Madrid. Tengo la impresión de que las normas del entrenador se limitan a enviar balones a C. Ronaldo, que ya lo arreglará él. Y, en la mayoría de los casos, lo arregla y por eso no estamos luchando para no descender. El equipo no juega a nada. Casillas sigue sin salir de la portería, la defensa comete los mismos errores de siempre y recibe los mismos goles de siempre, la media consiste en Xabi y la lucha de Khedira alguna genialidad de Özil. De Higuaín, Benzema y Di María, ya ni eso. Y, como no juega a nada, basta que un equipo de medio pelo, como el Osasuna (con todos los respetos), el segundo por la cola, como se le ocurra dar dos patadas al inicio del partido, los millonarios del R. Madrid, se pasan el resto del partido saltando.

Si a esto le añadimos la animadversión de la mayoría de los árbitros, a quienes también ha puesto en el punto de mira (a veces con bastante razón), creo que el Madrid está pagando los desafueros de su entrenador y con pocos visos de cambio.

Ahora parece que los dirigentes del equipo fían todo a la consecución de la Champions. Vano empeño. Cualquier equipo que no juegue a nada, con equipos como el Bayern, el Barça, la Juve, o como demostró el mismo Borussia en Madrid, no tiene nada que hacer.

Y sigo pensando que no es un buen entrenador porque, individualmente, tiene los mejores jugadores que campean en las selecciones del mundo, España incluida, pero, simplemente, no están conjuntados y cada uno juega a su aire. El cambio de jugadores, Özil-Modric, Higuaín-Benzema y en menor medida, la inexplicable suplencia de Casillas, con objeto de mejorar la actitud de los jugadores, no tiene sentido ¿Ha conseguido algo con Kaka? Pues eso.

Y como colofón, la prueba del 9: cada vez que Mourinho ha dejado un equipo para fichar por otro, el anterior equipo campeón se perdia en mitad de la tabla en su campeonato, en la temporada sin él. Porque el nuevo entrenador no había tenido tiempo para enseñarles a jugar en equipo. Del mismo modo, los partidos del Madrid, desde el punto de vista futbolístico, aburren. Si no fuera por alguna jugada de Özil, un desmarque de Callejón o Benzema, un jugadón de los habituales de C.Ronaldo o una parada de las que Casillas acostumbra a hacer, no merece la pena verlos jugar. Simplemente aburren. Lo mismo que el Barça cuando se empeña en jugar Portero-Defensa-Medio-Portero otra vez y vuelta a empezar, durante cinco minutos. El Barça entretiene sólo cuando juega de la media a la delantera o cuando la coge Chavi, Iniesta o Messi.

Así, esta temporada de fútbol, tocan bastos. Ni siquiera copas, porque si los veo jugar doble, podría ser nocivo para la salud.

José L. del Reino