Turistes es manifesten en contra de l’atenció rebuda a un hotel de Cala Millor

Tal com avancen avui, Diario de Mallorca i TV Serverina, ahir matí un grup d’uns 30 turistes es manifestaren a les portes de l’hotel Vista Blava elegance, pel deficient servei rebut durant la setmana de vacances que han passat a aquest establiment turístic de Cala Millor.

Aquest grup de turistes de diverses zones d’Espanya (Barcelona, València, Jaén, Badajoz, Madrid, etc.), que s’han conegut en el recinte hoteler, sostenen que han acabat la paciència amb els serveis que presta l’hotel. Es consideren desprotegits en un establiment turístic de tres estels, on els serveis prestats diuen “deixen molt a desitjar”, sense que hi hagi un responsable o encarregat per poder demanar-li explicacions, solament un escàs personal que fa el que humilment pot.
Als fulls de reclamacions s’acumulen, davant els deficients serveis que asseguren patir els clients i que ha portat a dos a visitar el metge. Antonio Moreno, un dels turistes afectats i mobilitzats, que ha viatjat amb la seva família, explica com les altes temperatures que hi ha a l’interior de l’establiment van propiciar un cop de calor a un client dins del menjador que va haver de ser atesa per una ambulància que es va desplaçar al centre. Al mateix temps que una altre client exhibeix un vídeo en el seu telèfon mòbil on pot observar-se un termòmetre que marca 34 graus centígrads dins del menjador, assenyalant que és el moment del menjar. Aquesta clienta assegura que la temperatura es repeteix en totes les estades i que a les nits no poden agafar el son.
Moreno indica que en demanar explicacions a dues noies que hi havia, li van manifestar no saber res, ja que elles estaven amb un contracte de pràctiques. “Hem vingut a Mallorca de vacances per descansar i en finalitzar-les hauré d’anar al metge per guarir-me de l’estrès contret en aquest hotel”, lamenta una altra clienta.
Entre el grup de concentrats davant la porta de l’hotel a les nou del matí d’ahir dissabte, es queixaven del mal estat del menjar, principalment per les altes temperatures del menjador i dubtaven de la seva salubritat. També que es repeteix el menú i que de vegades és escàs. Un client narra: “En un desdejuni es van acabar els xurros i al cap de poc ens van servir calamars a la romana, no sé si seria per la semblança, la veritat és que no vam poder menjar més xurros”.
Les borses de pícnic, són comuns a tots, retreuen. A una turista al·lèrgica a la lactosa li han posat en la seva borsa un Sandwich de formatge per menjar. La neteja tampoc s’escapa de les queixes. Una clienta exhibia la que deia ser la tovallola neta que li havien posat a l’habitació, estava ben planxada però presentava taques en la seva superfície.
Segons les seves manifestacions, hi ha tant desordre que fins a afecta als quals han de registrar-se en l’establiment a la seva arribada. Una jove parella comentava com a la seva arribada va haver d’esperar en recepció al no haver-hi més que un rètol en el qual es llegia “tornem en 10 minuts”. A la mitja hora d’espera van acudir al menjador i van sopar sense cap control per part de ningú. L’endemà es van portar la sorpresa en comprovar que el got de la seva taula era el mateix de la nit anterior, sense haver estat rentat presentava les mateixes marques de la barra de llavis. Quant a les estovalles estaven arrugats amb les marques dels utensilis usats en menjars anteriors, mentre algú es cap a sentir afirmant “a mi es van negar a donar-me unes estovalles netes perquè deien que no tenien”. Asseguren que el personal lleva les estovalles, ho sacseja i ho torna a col·locar en la taula, fet que van gravar en vídeo.
El poc personal que hi ha, manifesten els clients, ha de deixar de treballar per menjar sense que ningú els substitueixi deixant el seu departament desatès. En el cas de les cambreres de la neteja, diuen que en el seu moment lliure, al no haver-hi substitutes, les habitacions es deixen sense netejar. Sobre el socorrista, que diuen s’ha incorporat després de les seves queixes, deixa desatesa la piscina al moment de reposar energies i el mateix amb el bar, desatès mentre el personal menja, això sí, en tots els casos està el cartell “tornem en 10 minuts.”
Quant a les avaries, romanen sense reparar-se. Si és avaria greu, se’ls canvia d’habitació, en alguns casos diuen que han arribat a canviar fins a tres vegades. Mentre que una parella denúncia que la solució que li han donat per a l’aigua que surt del bany, a causa d’una gotera, ha estat el lliurament d’unes tovalloles per posar en el sòl i això a pesar que la senyora es queixa d’haver-se caigut en una ocasió i va haver de ser atesa per un metge.
El personal de l’hotel no va voler fer cap comentari quant als fets, en demanar-li pel director o un responsable, ens varen dir que fins dilluns no hi hauria ningú, finalment ens faciliten el contacte telefònic amb la central de Palma, on durant el dia d’ahir ningú va despenjar el telèfon per atendre les nostres cridades, pel que no els podem oferir la versió dels fets des del punt de vista de l’hotel.