Terrenys per la residència

Amb un comunicat, que reproduim a continuació, l’equip de govern ha informat als mitjans de comunicació de l’interès d’una fundació en cedir uns terrenys a Na Monja, per construir una residència de persones majors. Per aquest motiu, el dia 16, un dia abans del ple ordinari de setembre, la batlessa es va reunir amb la Consellera d’Afers Socials, Fina Santiago i representants de la Fundació propietària dels terrenys. Els tres partits de l’oposició (PP, On Son Servera i Més Son Servera) han expresat la seva indignació pel fet de què no se’ls informés de les negociacions, ni tant sols al ple celebrat al dia següent de la reunió.

COMUNICAT DE PREMSA (26/09/2015)

“Un veí de Son Servera vol que el municipi disposi d’una residència per a la gent gran. Per això, mitjançant la Fundació Miquel Servera Blanes, ofereix gratuïtament els terrenys coneguts com Na Monja per tal que s’hi construeixi l’edifici que ha d’allotjar la futura residència. “Unes de les primeres persones que vaig atendre després d’estrenar-me en el càrrec de batlessa varen ser els patrons de la Fundació Miquel Servera Blanes, que amb molt bona voluntat i sense demanar res a canvi volen que el poble compti amb aquesta infrastructura tan necessària”, explica la batlessa, Natalia Troya.

La fundació que cedirà els terrenys es va constituïr l’any 2005 per iniciativa del galerista i expert en art contemporani Miquel Servera Blanes. Des de llavors ençà aquesta entitat fa feina per donar servei la gent gran del municipi de Son Servera. Per això un dels principals objectius de la Fundació és la construcció de la primera residència per a la tercera edat del poble. Es tracta d’una infrastructura que “complementaria l’actual Centre de Dia que haurà d’atendre una població que tendeix a envellir-se i al mateix temps ajudaria a reduir les llistes d’espera per accedir a les places públiques de la residència de Capdepera”, assegura la batlessa.

Amb aquests objectius la Fundació Miquel Servera Blanes ha posat els terrenys de Ca na Monja a disposició del Govern i de l’Ajuntament de Son Servera. La finca és propietat de la Fundació i en l’actual Normativa Urbanística Municipal està classificada com a “Sistema General d’Equipaments i Infraestructures”.

Places públiques

Tan la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, com la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, es reuniren amb els patrons de la Fundació Miquel Servera Blanes el passat 16 de setembre. L’objectiu de la trobada fou intentar trobar els mitjans que permetin tirar endavant la construccio de la nova residència de Son Servera. Des de les institucions públiques “no podem assumir una inversió com la que suposaria la construcció d’un edifici d’aquestes característiques, la seva posada en marxa i el seu manteniment”, expliquen des del Govern. En canvi “sí que ens podem comprometre a concertar places públiques si existeix un inversor privat disposat construir la nova residència de Son Servera”, afegeixen les mateixes fonts.

Així durant la reunió es concretà que tan la Fundació Miquel Servera Blanes com la Conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament de Son Servera treballarien en aquest sentit. “L’objectiu és que si la futura  residència és privada compti amb places públiques que puguem gestionar tan des de l’Ajuntament com des del Govern de les Illes Balears”, concretà Natalia Troya, la batlessa de Son Servera. “