Son Servera dels que més vidre recicla

L’Ajuntament de Son Servera i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha duit a terme aquest mes de novembre una campanya per conèixer les necessitats dels establiments serverins entorn del reciclatge i aconseguir, així, incrementar les xifres de reciclatge de vidre en el sector de restauració del nucli del municipi.

La iniciativa va començar amb una primera fase en què es van realitzar enquestes i entrevistes a 23 dels establiments de restauració del nucli per conèixer de primera mà quines eren les seves necessitats i poder així adequar els recursos existents. A més, Ecovidrio va oferir informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials i econòmics que té el reciclatge dels envasos de vidre. En una segona fase, d’acord amb els resultats de la primera, s’han repartit un total de 15 contenidors de 120L adaptats a la recollida porta a porta, facilitant així la correcta gestió per part dels establiments d’aquesta fracció.

Miquel Àngel Espases, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Son Servera ha explicat que aquest tipus d’iniciatives de caràcter educatiu i facilitador “donen molt bons resultats, i la importància del sector de la restauració és fonamental per millorar les xifres de reciclatge”. Espases ha recordat que Son Servera és un dels municipis amb la mitjana de reciclatge per habitant més alta de les Balears: l’any 2016 Son Servera va reciclar 466 tones de vidre, el que suposa 42 kg per cada habitant, mentre que la mitjana balear és de 36 kg per habitant.

Paral·lelament, Espases ha volgut recordar “que reciclar també és econòmicament més viable que no fer-ho. L’any passat, l’Ajuntament obtingué 71.000 € per reciclatge de vidre “i això vol dir que estalviem doblers en el servei de recollida de fems que poden destinar als programes de bonificació de taxa de fems”.