Son Servera Clown 2013

El proper divendres 26 d’abril comença una nova edició, la setena, del Festival Internacional de Pallassos i d’Humor “SonServeraClown”, un festival únic a la nostra comarca per gaudir dels millors espectacles nacionals amb una intenció única: riure!

El festival s’enceta el divendres 26 d’abril al Teatre La Unió, a les 21 hores, amb l’actuació de l’humorista mallorquí, i màxim exponent dels monòlegs a l’illa, Agustin “El Casta”, per presentar les millors paròdies dels seus darrers espectacles i les seves reflexions entorn del tarannà dels mallorquins i allò que més ens caracteritza, de la mà dels seus personatges ja més que coneguts.

La proposta continuarà el dissabte 27 d’abril amb els espectacles de carrer a la plaça de Sant Joan. Primer, a les 16 hores, al Teatre, hi haurà un taller de maquillatge clown perquè els més petits es pintin de petits pallassos i en acabar arribin en cercavila de nassos (17 hores) fins a la plaça, acompanyats per la Batucada Bloc’n’bombo, que animarà la jornada fins a l’inici dels espectacles.

A les 18 hores serà el torn de la companyia Las cossas nostra (Catalunya/Austràlia) que presentaran l’espectacle Mia Mine i Mr. Vita, al voltant de dos gàngsters víctimes de la moda italiana que ens convidaran a entrar en el seu món absurd i extravagant: un món ple de laca pel cabell, or fals i pell de serp… Comèdia física, teatre, clown i circ que ha guanyat nombrosos premis en festivals d’Irlanda, Itàlia, Alemanya i Corea del Sud.

I a les 19 hores tancaran la diada la companyia Circolos (Catalunya/Brasil) amb l’espectacle Cabaré Parodia, una proposta amb molt d’humor, equilibris desequilibrants, salts impossibles i sobretot molta tècnica per presentar al públic números espectaculars de la mà de tres exgimnastes professionals i alumnes de l’Escola Nacional de Circ de Rio de Janeiro.

Finalment, per acabar el Festival a la manera tradicional dels pobles d’antany, el diumenge 28, a les 18 hores, al Teatre actuarà la companyia Circo Mamma Mia (Itàlia/Alemanya), un circ tradicional sota la carpa del teatre! Un espectacle circense al pur estil de la vella comèdia italiana, amb números de mim, malabaristes, pallassos, acròbates… La setena generació d’artistes d’un circ al més pur estil Commedia dell’arte italiana i amb un toc de Fellini, amb qui varen tenir l’honor de treballar en la pel·lícula I Clown.

Sens dubte, un excel·lent cartell per a un festival que arriba a la setena edició avalat per l’èxit. De fet, és l’únic festival clown de què es pot gaudir actualment a Mallorca, obert a tots els públics: adult, jove, infantil i familiar.