Renovades les banderes blaves

El municipi de Son Servera renova la totalitat de les seves banderes blaves

Des d’ara, ja es poden contemplar, un any més, les banderes blaves a les platges serverines, així com també al port de Cala Bona.

L’acte d’hissada de les banderes blaves es va dur a terme de manera conjunta amb l’Ajuntament de Sant Llorenç, al Parc de la Mar de Cala Millor. Hi assistiren, en representació de Son Servera, el batle, Antoni Servera, i la regidora de Turisme, Marga Vives; i de Sant Llorenç, el batle, Mateu Puigròs, i el regidor de Turisme, Nicolás Bordal, a més d’altres regidors. També hi van assistir representants de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor – Sa Coma, del servei de vigilància i socorristes de les platges, i de la Policia Local d’ambdós municipis.

La Bandera Blava és un distintiu promogut internacionalment per la Fundació Europea d’Educació Ambiental i, des de l’Estat espanyol, per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, amb el suport del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient i Organització Mundial del Turisme. Aquest guardó s’atorga a les platges i ports que acompleixen uns determinats criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja, seguretat, informació i gestió mediambiental. El municipi de Son Servera ha mantingut les banderes blaves a la platja de sa Marjal, a la Costa dels Pins, a la platja de Cala Millor i al port de Cala Bona, de manera que manté les òptimes condicions en els seus espais costaners.

Els distintius a Son Servera s’han atorgat gràcies a la bona qualitat de les aigües i de les instal·lacions i serveis de neteja i manteniment de les platges i del port. Es tracta d’un certificat de garantia per a les platges i per al port de Cala Bona, que ajuda a la promoció turística del municipi serverí.

La condició de Bandera Blava és concedeix a platges de més de trenta països d’Europa, Sud-àfrica, Nova Zelanda, Canadà i el Carib. El 2013, 551 platges i 97 ports han estat premiats amb aquest guardó a l’estat Espanyol.