Renovada la xarxa de comunicació del Consistori

Segons ha informat el Consistori, a la Sala s’ha dut a terme una revisió del contracte de telefonia amb l’objectiu d’ampliar les prestacions i avantatges, sense que això suposi un increment a la despesa de l’Ajuntament.

Així, s’han obtingut atractius descomptes sobre consum nacional i internacional, missatgeria i quotes 3G, el servei de gravació de trucades, i la renovació de centraletes i de terminals fixos i mòbils sense suposar cap despesa extraordinària, amb l’avantatge que suposa el poder comptar amb una xarxa renovada que ja havia quedat obsoleta. S’han dut a terme canvis a les infraestructures pròpies, que suposaran un augment de la rapidesa i qualitat de les comunicacions, tant entre diferents departaments de l’ajuntament, com amb l’exterior. De fet, durant la setmana del 31 de març s’han posat en marxa les noves centraletes, no només a l’Ajuntament, si no que també als edificis de les Escoles Velles, la Biblioteca de Cala Millor i a la Policia Local.

En definitiva, es tracta la millorar la comunicació i seguretat del ciutadà amb l’ajuntament, facilitar la gestió telefònica i, tot plegat, sense que aquest fet suposi un afegit a les despeses de l’Ajuntament.

Per arribar a aquestes condicions, el departament de TIC de l’Ajuntament va estudiar diferents alternatives ofertes per les companyies telefòniques capdavanteres del mercat, per tal de poder aconsellar sobre aquella que millor s’ajusta a les necessitats reals de l’ajuntament. Finalment, l’Ajuntament es mostra satisfet amb el resultat, ja que d’aquesta forma disposa d’una xarxa renovada, un equipament més modern, i tot sense suposar cap inversió econòmica.