Reivindicació del tren a la fira de Manacor

La Plataforma pel tren de Llevant va convocar, a la fira de Manacor, els cinc batles de la comarca del Llevant (Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera, Sant Llorenç) per signar un document on expresen el seu desacord amb la resolució del 19 d’abril de 2013 del Consell de Govern. La resolució descarta de forma definitiva la continuació de les obres del projecte ferroviari entre Manacor i Artà. La Plataforma vol manifestar així el seu malestar i rebuig amb aquesta decisió política, ja que es consideren menyspreats pel Govern per no haver estat ni consultats ni tampoc informats sobre aquesta decisió que afecta directament els seus municipis i ciutadans.

Al mateix temps, la Plataforma va convocar a tots els partits polítics de tots els municipis de la comarca a signar el compromís de finalitzar les obres la propera legislatura, en cas que governin, i així portar-ho en el seu programa electoral. Aquest compromís es ratificarà amb tots els líders autonòmics en un període de 15 dies.
La convocatòria ha tingut lloc al punt d’entrada del tren, al Passeig del Ferrocarril de Manacor, davant una important presència de vianants. A l’acte també ha assistit la líder del PSIB-PSOE, Francina Armengol.
Una vegada signats el documents, s’han amollat coloms recordant tots aquells que, al llarg de 15 anys i 8 marxes per les vies, han donat i reiterat el seu suport al tren.
La Plataforma pel tren de Llevant reivindica un pacte de tots els partits per tal de sortir d’aquesta situació que els fa avergonyir com a ciutadans. També demanen que d’una vegada per totes es publiquin els comptes clars dels costos del tren (no d’explotació) per separat, sense incloure despeses d’infraestructures:  allò que s’ha licitat, el que s’ha gastat, i el que queda per acabar l’obra.