Noves distincions SICTED

El passat dimarts 11 de febrer, a l’Auditori de Sa Màniga, va tenir lloc el lliurament de plaques i diplomes a aquells establiments que enguany han obtingut la seva distinció SICTED, o bé, als que l’han renovat.

A l’acte, que com és habitual es duu a terme conjuntament amb Sant Llorenç des Cardassar, hi van assistir el batle de Son Servera, Antoni Servera, la regidora de Turisme de Son Servera, Marga Vives, el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Nicolàs Bordal, el director de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, José Marcial Rodríguez, i el president de l’Associació Hotelera de la Badia de Cala Millor – Sa Coma, Gabriel Nebot.

Per part de Son Servera, al 2013 es varen lliurar 18 distincions: 7 a nous establiments, tots hotelers, i 11 a establiments que han vist renovada la seva distinció. Aquests, sumats als que enguany només fan seguiment del programa, fan que el municipi es vagi consolidant com a destinació de qualitat. De fet, el percentatge d’establiments hotelers a Son Servera amb una distinció de qualitat homologada supera ja el 60 %.

D’altra banda, a l’acte també es va recordar que la particularitat del programa SICTED és la coordinació i sinergia entre l’administració pública i els establiments turístics. De fet, aquest any es comença a fer patent aquesta sinergia amb projectes en els que l’Ajuntament de Son Servera està treballant, com ara la senyalització d’hotels i la creació d’un punt accessible a la platja de Cala Bona. Tots ells responen a peticions rebudes pels grups de millora duts a terme dins del context SICTED.

Properament es convocarà una nova jornada de sensibilització amb l’objectiu d’animar a aquells establiments que encara no estan adherits a fer-ho i on, molt probablement, podrà presentar-se l’esborrany del reglament relatiu a la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del Turisme Balear.