Més aparcament per bicis a Cala Millor

L’Ajuntament de Son Servera, per mitjà de la Policia Local, ha començat una campanya informativa i de conscienciació per potenciar l’ús de la bicicleta, especialment en la zona costanera del municipi.

Per això, el consistori ha habilitat 15 nous pàrquings en zones estratègiques de Cala Millor i Cala Bona amb capacitat per a unes 102 bicicletes. La intenció és facilitar-ne l’estacionament perquè les persones usuàries decideixin utilitzar-les més freqüentment.

A aquesta mesura se suma també la campanya informativa que realitza la Policia Local des del passat 26 d’agost en la qual els agents s’encarreguen de recordar als ciutadans la prohibició d’estacionar o amarrar bicicletes en el mobiliari urbà, a través d’avisos en les bicicletes que es troben mal estacionades. Durant els primers dies, l’avís fou només informatiu i s’ha deixat un termini perquè el propietari pugui retirar-la.

Després de gairebé dues setmanes en execució, la Policia Local ja ha començat a imposar les sancions en aquells casos en què, tot i a l’avís, no s’ha retirat. En aquests casos la bicicleta és requisada i el propietari ha de pagar les taxes d’immobilització i trasllat.

Amb tot, aquests primers dies ja s’ha començat a notar l’efecte d’aquesta mesura i moltes persones usuàries ja han fet un ús correcte dels nous aparcaments.

«Volem potenciar l’ús d’aquest mitjà de transport. Un mitjà net que a més promou l’exercici. L’increment d’aparcaments pretén facilitar-ne l’ús i alhora acabar amb el problema de l’abandonament d’aquestes en qualsevol lloc. Els fanals o els bancs no són llocs per a això. Ara, trobar lloc ja no serà una excusa», ha manifestat, Sergio Vallbuena, regidor de Mobilitat.

Amb aquesta mesura el consistori pretén potenciar l’ús d’aquest mitjà de transport així com evitar que es deixin mal estacionades en la via pública.