Menjar fruita, una costum saludable a l’IES Puig de Sa Font

Cada dimecres hi ha Berenar Saludable a l’IES Puig de Sa Font de Son Servera. La iniciativa va ser de la AMIPA i ja fa dos anys que es duu a terme. La idea és recuperar l’hàbit saludable de menjar fruita a mig matí, al manco, una vegada a la setmana, tal com es fa a primària o als jardins d’infància.

L’aliment principal és la fruita, i per fer-la més atractiva de cara als joves de l’institut, un grup de mares la prepara en diferents formats. A la paradeta hi podem trobar macedònia, broquetes de fruita i iogurt que es pot menjar sol, amb cereals o amb bocinets de fruita. També hi trobem coca dolça apta per a celíacs i entrepans saludables, a gentilesa de la Cantina de l’institut, que fugen del tradicional entrepà de pernil. Són, generalment, entrepans vegetals, amb tonyina o diferents tipus de formatge preparats amb pa de cereals, integral o de quinoa, entre d’altres.

El Berenar Saludable, a banda de crear un costum sana entre els alumnes i professors de l’institut, és una activitat que serveix als alumnes de 4t d’ESO per poder aconseguir diners perquè el viatge d’estudis a Viena els resulti més econòmic. Ells són els encarregats de montar una paradeta durant el temps d’esplai i vendre tot el que, tant la Cantina, com les mares han preparat. El grup de mares s’encarrega de comprar els aliments necessaris cada setmana per poder preparar el berenar. Els dimecres a les 8:00 h es reuneixen a l’aula de cuina de l’institut i preparen la fruita i els iogurts, a fi que a les 10:45 h, quan sona la campana per l’esplai, estigui tot a punt.