Llum verda a l’ampliació de l’Institut

consell de governEl Consell de Govern ha aprovat avui autoritzar l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) a fer la despesa corresponent a la licitació de les obres d’ampliació i reforma de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera per un import d’1.075.000 euros.

Es tracta d’una nova actuació prevista en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 aprovat per la Conselleria d’Educació i Universitat i que a la vegada forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte, una vegada licitat, té un termini d’execució de 10 mesos.

Les obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa Font responen a la necessitat d’adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP bàsica de Cuina i restauració i de grau mitjà de Cuina i gastronomia, a la vegada que es millora l’accessibilitat al centre.

En l’actualitat l’IES Puig de Sa Font de Son Servera té com a oferta educativa entre els seus estudis dos cicles formatius de la família professional d’Hoteleria i turisme (FP bàsica de Cuina i restauració i CFGM de Cuina i gastronomia), amb unes instal·lacions pròpies que no són suficients per donar resposta als reptes i necessitats educatives que proposen aquests cicles formatius. Des de fa anys, part de les classes s’imparteixen a les cuines cedides per un hoteler de la zona, però el fet que la temporada turística s’allargui de cada vegada més ocasiona que aquestes classes no es puguin impartir a les cuines de l’hotel mentre roman obert al públic, cosa que dificulta el correcte funcionament dels cicles.  Per això, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, juntament amb l’IBISEC, va decidir ampliar l’IES per tal d’adequar un espai per dur a terme els cicles formatius de Cuina.

Més d’1 milió d’euros per a noves infraestructures de formació professional
Les obres d’ampliació a l’IES Puig de Sa Font de Son Servera tenen un cost de més d’1 milió d’euros i preveuen la construcció d’un nou edifici, així com la millora de l’accessibilitat al centre.

El projecte té previst la construcció d’un nou edifici de planta rectangular, similar al ja existent, que tindrà tres tallers: un de pastisseria, un de cuina i un de restauració.  A part d’això, comptarà amb nous espais per a serveis comuns de magatzem, congelació, refrigeració, neteja d’aliments, cambra freda i vestuaris.

Aquesta obra inclou també el projecte de millora d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, amb la millora dels itineraris exteriors i la incorporació de diverses rampes, la construcció d’un bany adaptat i la instal·lació d’un ascensor.

De la reforma d’ampliació i adequació de la cuina es veuran beneficiats de forma directa els 61 alumnes que actualment cursen aquests cicles, però també de forma indirecta les futures generacions de la zona, ja que es garanteix poder dur a terme uns cicles formatius com els de Cuina i permet l’ampliació de l’oferta formativa de formació professional a una zona eminentment turística i amb molta demanda com és Son Servera-Cala Millor.

Aquesta actuació és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes i possibilitarà l’ampliació de l’oferta formativa de formació professional amb la incorporació de nous cicles al centre.