L’institut informa els pares.

L’Equip Directiu de l’IES Puig de sa Font de Son Servera i l’AMIPA es reuniren per informar els pares i mares sobre la situació que travessa el centre a causa de les retallades en educació

El dijous, 24 de maig, es va dur a terme al Teatre La Unió de Son Servera una reunió informativa per part de la Direcció de l’IES Puig de sa Font de Son Servera i l’AMIPA adreçada a tots els pares i mares de municipi per tal d’informar-los sobre la situació en què es troba el centre després de les retallades en educació.

 

Entre d’altres temes, es va presentar una comparativa de l’organització per cursos i el rati d’alumnes del curs actual, entre 20 i 22 alumnes per aula, i el que serà el curs vinent, de 30 a 36, així com la rebaixa d’un 28 % en l’assignació econòmica que el centre té per part de l’Administració. Val a dir que del curs anterior falten encara 30.000 euros i que del curs que ara acaba només se n’han ingressat 2.000. També es va comentar la supressió de dues hores per alumne en detriment d’algunes optatives o, en el seu cas, passar assignatures fins ara obligatòries a optatives.

 

Igualment es va exposar una foto amb 30 taules ocupades per professorat en una aula per fer veure que no hi caben, que l’espai és reduït i que l’alumnat no té lloc físics on ubicar-se. Mentrestant quedaran quatre aules buides. També es va comunicar que programes com PISE, CAPI i PROA desapareixen, així com els desdoblaments d’assignatures, les vies lentes i els grups flexibles, tots ells adreçats a atendre alumnat amb dificultats d’aprenentatge.

 

D’altra banda, a dia d’avui encara no hi ha organització del centre per falta de dades, quan habitualment aquesta informació sempre s’ha conegut durant el mes de febrer per tal de poder organitzar-lo correctament.

 

L’AMIPA declarà que els pares i mares no haurien de conformar-se i que s’ha de fer alguna cosa, sempre per mitjà del diàleg i la coherència, i no descartaren la possibilitat de reunir-se per proposar anar a la Conselleria per tal d’expressar el seu descontent i tractar d’arribar a acords favorables per al nostre IES.

 

La reunió fou un èxit total, ja que hi varen participar entre 250 i 300 persones.