L’IES tendrà cuina pròpia per impartir les classes de FP

L’IES Puig de Sa Font tendrà instal·lacions noves per donar classes del mòdul de cuina de FP. Després d’una visita, realitzada la setmana passada, pels tècnics del Govern i de l’Ajuntament, han quedat descartades les opcions de construir la cuina nova dintre del recinte o d’instal·lar aules prefabricades, finalment es construirà al pati situat devora
l’entrada, que el centre té al carrer del poliesportiu (on es fan els foguerons per Sant Antoni). Tendrà una ocupació de 450 metres en planta baixa i afectarà als terrenys del pati i també de la zona ajardinada contigua, on es troben els arbres sembrats en memòria dels alumnes que han mort durant la seva formació al centre. Aquests arbres hauran d’ésser reubicats. Tot i que, des del Centre s’ha valorat molt positivament aquesta notícia i la implicació dels polítics en trobar una solució, els hi hagués agradat que la cuina s’hagués construït en dues altures: la part alta per la pròpia cuina i la baixa per convertir-se en pati cobert, donat que el Centre no en té cap. Les obres començaran aviat i està previst que les instal·lacions estiguin operatives pels curs 2017/2018. Per aquest motiu, el curs vinent 2016/2017 s’haurà de cercar un local apropiat per fer les classes pràctiques, possiblement s’impartiran a una cuina d’un hotel de Cala Millor. La inversió total serà d’uns 700.00 euros, que desemborsarà íntegrament la Conselleria d’Educació del Govern Balear.
La notícia s’ha donat després de la reunió mantinguda avui matí entre el conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Martí March, la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, en una reunió, a la qual també hi han assistit el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, la directora general de FP del Govern, Maria Alorda, la regidora d’Educació de Son Servera, Catalina Sureda, tècnics del Govern i representants municipals.

Segons ha explicat la batlessa, Natàlia Troya, “avui és un dia històric per als Serveis Educatius serverins, perquè l’ampliació de l’IES Puig de sa Font suposa garantir la continuïtat del mòdul de cuina i era una reivindicació històrica d’aquest consistori, que finalment hem pogut aconseguir l’actual Equip de Govern municipal”, ha dit la batlessa, que ha afegit que el projecte també preveu la possibilitat d’ampliar en una o diverses plantes més la nova infraestructura, “així en un futur també podríem oferir els estudis de FP de cuina amb els de grau superior”.