La platja Cala Bona premi accessibilitat 2015

El dimecres 7 d’octubre, al Teatre Principal de Palma, se celebrà l’acte de lliurament dels Premis del Consell de Mallorca a la Solidaritati Accessibilitat 2015, en què la platja accessible de Cala Bona va ser guardonada en la categoria de ‘Premi al Projecte d’Accessibilitat’.

D’entre les 52 candidatures presentades en les categories respectives, 7 foren guardonades, entre les quals es trobava la platja de Cala Bona.

L’Ajuntament de Son Servera hi presentà, a proposta del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, el Projecte dela Platja Accessiblede Cala Bona, que finalment resultà premiat en la categoria de ‘Premi al Projecte d’Accessibilitat’. El jurat valorà que el projecte ha anat més enllà de la supressió de les barreres arquitectòniques i ha convertit la platja de Cala Bona en un referent en matèria d’accessibilitat, ja que s’hi ha creat un punt accessible dotat de diversos serveis per sobre d’allò estrictament exigit per la normativa. A més, aquest projecte -viu i en constant evolució- ha comptat amb la participació de totes les parts implicades, des de l’Ajuntament de Son Servera fins al sector hoteler i les persones usuàries a les quals  s’adreçava el projecte.

El premi, consistent en 4.000 € i un diploma acreditatiu, fou recollit per la regidora de Turisme de Son Servera, Marga Vives, que agraí especialment a tots els col·laboradors la seva implicació en el projecte, sense els quals hagués estat impossible el resultat final i el reconeixement atorgat. Així, la regidora féu menció especial a Marsave, S.L., l’empresa concessionària del servei de socorrisme de Son Servera que amb el seu equip de socorristes són els que realment ofereixen el servei amb total professionalitat; a Marportsunbeach, l’empresa concessionària d’explotació de platges que s’han implicat totalment en el projecte; a Lmental, que ha col·laborat i participat en la implantació del Sistema de Gestió d’Accessibilitat Universal; a AENOR i tot el seu equip d’auditors que ens han ajudat i assessorat en tot moment; a l’IMAS també pel seu assessorament i reconeixement; a tot el sector hoteler per la seva implicació i col·laboració en la difusió; a tot l’equip tècnic de l’Ajuntament implicat en el projecte i, com no, al Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar per proposar aquesta candidatura.