Judici al britànic acusat de violar una Dona a Na Penyal

Font Diario de Mallorca

Font Diario de Mallorca

Segons informa avui DIARIO DE MALLORCA, La fiscalia va elevar ahir a 14 anys la seva petició de condemna per a un home acusat de violar a punta de ganivet a una dona en un descampat de Cala Millor. “Em va agafar pel braç, va treure un ganivet d’un pam, em va obligar a despullar-me i em va violar”, va relatar la víctima durant el judici. El processat, un britànic de 64 anys que fa més d’un any i mig que està en presó preventiva, va negar l’acusació i va sostenir que va ser ella qui li va proposar mantenir relacions sexuals i que aquestes van ser consentides.
Els fets van ocórrer cap a dos quarts de dues de la tarda del 3 d’agost de 2016 en el camí de Na Penyal. “Havia sortit de treballar i un senyor es va oferir a portar-me. Li vaig dir que no. Llavors va agarrar enèrgicament la meva bossa i després em va agafar el braç”, va relatar la dona. “Va treure un ganivet d’un pam. Em va obligar a creuar un descampat fins a una caseta i em va apuntar amb el ganivet perquè em despullés. Va començar a tocar-me, em va penetrar i després em va obligar a fer-li una fel·lació”, va explicar la perjudicada.

La dona va explicar com va aprofitar que el seu agressor va ser al cotxe per escapar. “Vaig córrer uns tres quilòmetres. Vaig arribar a casa d’uns coneguts i vaig caure desplomada”, va dir. Segons el seu relat, l’endemà passat es va topar amb el violador en un supermercat i va alertar a les forces de seguretat, la qual cosa fet i fet va propiciar la detenció del sospitós. La víctima va assegurar que pateix seqüeles psicològiques: “Des de llavors estic medicada. Tinc malsons, he deixat d’anar al gimnàs perquè està en una zona apartada i he tingut problemes en la relació amb la meva parella”.

La versió del processament va ser molt diferent. L’home va explicar que aquell dia conduïa el seu cotxe pel camí, es va trobar amb la dona i es va oferir a portar-la en el vehicle “perquè era un dia molt calorós i el camí és llarg”. “La noia em va demanar sexe. No la trobava atractiva, però vaig acceptar”, va sostenir l’acusat. El sospitós va relatar com ella el va ajudar a saltar una tanca i es van dirigir a una zona apartada. “Ella em va dir que coneixia la zona, que hi havia un lloc que estava be”, va assegurar.

D’acord amb la seva versió, la dona va voler llavors practicar-li una fel·lació. “Ella tenia el control i em va baixar els pantalons”, va declarar l’home, que va dir patir problemes de mobilitat des de fa temps. A la seva declaració va agregar que després de mantenir les relacions sexuals ella li va demanar 80 euros. “Em vaig negar a pagar. Va ser un desastre”, va afirmar.

El sospitós va justificar també per què va admetre l’agressió sexual quan va declarar en el jutjat després de ser detingut cinc dies després. “El traductor em va dir que em declarés culpable, que digués que sí a tot, i podria anar-me a casa amb la meva dona. Vaig declarar sense advocat i ningú em va informar que estava acusat de violació”, va asseverar.

La fiscalia reclamava inicialment 10 anys de presó per a l’home per un delicte d’agressió sexual continuat. Ahir, en les seves conclusions definitives, va elevar la seva petició a 14 anys de presó, la mateixa pena que sol·licita l’acusació particular. Com a indemnització per a la víctima pels danys morals i psicològics sol·liciten 6.000 euros. L’advocat defensor, per la seva banda, reclama l’absolució de l’home.