Inici campanya “Son Servera, enllaçats pel català!”.

L’Ajuntament de Son Servera, per mitjà de la Regidoria de Normalització Lingüística, inicia la campanya ” Son Servera, enllaçats pel català!”

Arran del moviment encetat els darrers mesos a l’illa en defensa de la llengua pròpia davant les decisions del Govern Bauzá de menysprear la llengua de tots els mallorquins amb decisions que suposen un endarreriment vers una situació lingüística que no suposava cap conflicte, com ara eliminar el requisit de coneixements de català per accedir a l’Administració, les retallades lingüístiques en educació o la modificació de la Llei de normalització lingüística, l’Ajuntament decidí adherir-se, per mitjà d’un manifest, a les queixes formals de molts ajuntaments i institucions per tal de defensar tot allò que ens caracteritza com a mallorquins. Això no és altra cosa que una llengua i una cultura pròpies que en cap cas suposen un conflicte amb la llengua i la cultura de tot el país.

Així, el 19 de gener, per decisió del Ple, l’Ajuntament ja va expressar, per mitjà d’una moció, el seu suport total a les al·legacions a l’Avantprojecte de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, quant a la intenció de l’executiu balear de suprimir com a requisit d’accés a places de funció pública el coneixement de llengua catalana, a més de buidar de contingut en defensa de la nostra llengua la Llei de normalització lingüística.

Ara, a més, per decisió del Ple en data de 17 de maig, emprèn aquesta campanya de suport per mitjà d’una sèrie d’actuacions sota el lema “A Son Servera, enllaçats pel català!”, l’objectiu de la qual és:

1. Fer visible el malestar davant la política lingüística del Govern.
2. Enfortir la consciència lingüística dels ciutadans i ciutadanes.
3. Aconseguir que la imatge del llaç s’identifiqui amb una causa justa, darrere de la qual hi ha una veritat incontestable.
4. Oferir un imatge cívica de la campanya, desvinculada de plantejaments ideològics.

No debades, la llengua és el llaç que ens uneix a tots com a comunitat amb una realitat lingüística i cultural pròpia, i els centres educatius i alguns ajuntaments (Artà, Sant Llorenç, Lloseta, Porreres, Valldemossa, Santa Margalida, Santa Maria…) ja s’han adherit a la campanya “ENLLAÇATS PEL CATALÀ!”, que consisteix a penjar un llaç quadribarrat a la façana i dur-ne un de petit penjat damunt el cor, tal com feim amb el dia de la dona, la pau o la sida.

A Son Servera, hem començat la campanya convidant tots els centres educatius a veure una pel·lícula en català, en sessió matinal, a fi d’incentivar la possibilitat d’oci en català entre els nins i nines i els joves de l’IES, i emmarcat dins les festes patronals de Sant Joan farem un concert de rock en català amb els Anegats i Ocults.

I, en endavant, les dependències públiques es vestiran amb el ‘llaç per la llengua’ i en distribuirem d’individuals entre els ciutadans i ciutadanes que s’hi vulguin adherir i se sentin identificats amb aquesta campanya de suport a una llengua que ens uneix com a mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs. En endavant, durem a terme d’altres actuacions, com ara sessions de cinema a la fresca en català.

Us anirem informant de com s’esdevé la campanya i de noves activitats.

font: Web Ajuntament Son Servera.