Els turistes valoren positivament l’hospitalitat

Segon les enquestes que han respost durant aquesta temporada els clients de la trentena d’establiments turístics de Son Servera adherits a Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED), Els turistes que han visitat Son Servera, Cala Millor, Cala Bona o la Costa dels Pins han puntuat amb més de nou punts sobre deu la qualitat de la seva estada al municipi, l’oferta d’allotjament i de restauració, i també la relació qualitat preu que ofereix Son Servera com a destinació turística.

A més de premiar la qualitat i l’hospitalitat que ofereix Son Servera, els visitants del municipi puntuen amb més d’un vuit sobre deu la seguretat, el comerç, la conservació de l’entorn, els accessos als punts d’interès i la facilitat per obtenir informació turística.

Per altre Banda, els empresaris turístics reivindican que s’haurien de complir les ordenances que regulen l’ocupació de carrers, voreres i places per part de terrasses de bars i restaurants, d’expositors de comerços o de pissarres amb publicitat. Pel que fa a aquest assumpte, la regidora de Comptes i Hisenda, Turisme i Gent Major, Margalida Vives, apuntà que “està previst que a partir del 2016 s’intensifiqui el control i se sigui estricte en la tramitació de les sancions que preveu l’ordenança d’ocupació de la via pública”.

Els empresaris turístics també demanaren que s’actuï per prohibir el repartiment de publicitat als carrers en forma de pasquins. Des de la Regidoria de Fires, Festes, Comerç i Mercats informaren que s’està intentat eliminar completament la publicitat dinàmica a partir de la propera temporada.