Els temps canvien, el CIJ també

Les darreres activitats que hem fet al CIJ són: taller de crepes, taller de decoració de iogurts de vidre, taller de washi tape, torneig de futbet, taller de teixir bufandes, bufs i peücs, taller de ganxet. Aquestes activitats han donat peu a que l’espectre d’edat dels participants que normalment ens visita al CIJ s’hagi vist ampliat, de forma que en molt poc temps el CIJ ha passat de ser un espai per a adolescents, a ser un lloc on també participin els pares. Inclús s’ha donat el cas que els propis pares han cedit part del seu temps i les seves inquietuds per oferir tallers i activitats per desenvolupar al centre. Això ens omple d’alegria i satisfacció.

Podríem dir que el CIJ s’ha sabut reinventar en temps de crisi, i malgrat el limitat equip professional del CIJ i els pocs recursos de què disposa, ha pogut seguir oferint un servei de qualitat.

Els matins al CIJ són més tranquils i els usuaris ens demanen ajuda a l’hora de fer els seus currículums, assessorament per trobar feina, on dirigir-se si volen reprendre els estudis que anys enrere havien deixat, etc. També ens visita el curs de PQPI dels Serveis Educatius, que empra les instal·lacions per fer algunes classes o connectar- se lliurement una estona a Internet.

Estar present a les xarxes socials ens apropa a l’usuari, que es troba enfora del municipi, ja sigui l’estudiant que es troba a Palma o a la península o la persona que viu a la zona costanera de Son Servera. Per a aquest perfil d’usuari, l’ús del Facebook o Twitter a l’hora de demanar informació i poder obtenir una resposta immediata és fonamental.
Aquests fets han implicat que, fora fer-ne comptes, el Centre d´Informació Jove de l’Ajuntament de Son Servera, s’hagi convertit en un punt de trobada per molts col·lectius.
Gràcies a tots els que ho heu fet possible i teniu en compte que seguim a la vostra disposició per rebre suggeriments, comentaris, iniciatives i valorar-los en conjunt.

Maria Arenas, Regidora de Joventut i Cultura i Inés Fraile, Informadora juvenil.