El Govern vol privatitzar el Port de Cala Bona

La recent aprovació, per part del Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears, d’iniciar els expedients per atorgar el règim de concessió dels ports de la Colònia de Sant Jordi, Cala Bona, Porto Cristo i Andratx, mitjançant el procediment de concurs públic, ha motivat les primeres mobilitzacions de plataformes ciutadans.

Ahir horabaixa a Cala Bona, el PSM local va convocar usuaris, mariners, veïnats i simpatitzants. A tots ells es van unir dirigents de  la coalició ecosoberanista Més, com David Abril i Joan Font. A la reunió es va expressar el malestar per l’anunci de Ports i van anunciar que s’estan preparant accions conjuntes amb altres plataformes i usuaris de ports afectats, a més de les pròpies iniciatives que es preparen al port serverí. Dia 6 de juny hi haurà un acte informatiu al mateix port per informar a la ciutadania a partir de les 20.00 hores i estarà obert a totes les persones interessades.

La majoria dels assistents d’ahir coincidien en l’opinió de que tot apunta a que hi haurà un increment considerable de les taxes als usuaris. “Menjarem morralla a preu de llagosta”. Amb aquestes paraules un dels assistents expressava aquesta preocupació.

Així mateix, es sospita que darrera de la privatització hi pugui haver impactants projectes de millora i ampliació. De fet, els polítics assistents denunciaren que ja hi ha hagut, per part del Govern, contactes amb determinades empreses candidates a les concessions, encara que la llei no ha estat aprovada de manera definitiva.