El Consell iniciarà les obres de reconstrucció de la carretera el 17 de juny

El director insular de Carreteres del Consell de Mallorca, Rafel Gelabert, ha comunicat avui al batle de Son Servera, Josep Barrientos, i als regidors de tots els grups polítics de l’ajuntament  que la reconstrucció del tram de carretera entre el municipi i Cala Millor afectat per les obres de la línia de ferroviària Manacor-Artà, començarà el 17 de juny, una vegada finalitzat  el curs de l’IES Puig de Son Servera, ubicat devora la carretera.
Gelabert s’ha desplaçat avui a Son Servera i, amb el batle i els edils, ha revisat in situ el calendari d’obra per treballar de forma coordinada amb l’Ajuntament i agilitar l’inici de la reconstrucció de la carretera i la cessió posterior al consistori perquè se n’ocupi del manteniment.
Aquesta visita es produeix després que el Departament d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca i la  Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient del Govern de les Illes Balears hagin arribar a un acord per posar en funcionament aquesta carretera.
L’actuació que durà a terme la Direcció Insular de Carreteres tendrà un cost  d’uns 230.000 euros i la previsió és que es pugui obrir al trànsit abans que acabi l’estiu.
Amb les obres es recuperarà l’antic traçat viari d’entrada a Son Servera, modificant la rasant del vial després de l’afectació per les obres fetes per a la línia ferrroviària. A més, es preveu instal·lar les barreres necessàries per protegir adequadament tant el carril bici com el passeig per als vianants, que es mantenen.
El vial alternatiu paral·lel a la carretera, habilitat pel Govern i que ha estat en servei des de l’estiu passat, es mantindrà només per al trànsit local.
Una vegada fetes les obres, la Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca cedirà la carretera a l’Ajuntament de Son Servera perquè se n’encarregui del manteniment en el futur, ja que es tracta d’una via urbana. També es traspassarà la titularitat dels vials de serveis de la nova variant.