Editorial Sa Font setembre 2014

GREIXANT MÀQUINES

Acabat el temps de vacances quasi per a tothom, s’intenta normalitzar el  sistema, si bé alguns temes segueixen vigents i sense solució.

Pel que fa al turisme, la baixada de visitants, tant nacionals com estrangers, és palesa i s’inicia la caiguda tradicional dels llocs de feina i de l’increment de l’atur. Temporada, aquesta, curta i no tan excel·lent com es preveia a l’hivern, i amb la mateixa inseguretat de l’ocupació pel 2015.

Pel que fa al tema escolar, o educatiu, i després d’un curs quasi perdut, ja es comença amb una vaga, abans de l’inici de les classes. Situació impensable a una societat que, per necessitat, ha d’evolucionar aviat i amb qualitat per tal de poder situar-se dins del grup capdavanter d’Europa.

I pel que fa al tema polític, cal assenyalar que ja “s’encalenteixen màquines” per les properes eleccions del maig del 2015 (falten només 8 mesos).

Les opcions polítiques que hi concorrin hauran de passar dos exàmens previs: revisió i valoració de les actuacions duites a terme durant aquests quasi quatre anys, i confecció d’un programa creïble i realitzable, ja que la ciutadania està més que farta de mentides i incompliments, o d’actuacions “anti natura”.

Si contemplam la gestió municipal d’aquests quasi quatre anys duita a terme, com l’anterior, per un pacte, ambdues han sigut “germanes bessones”: batlia “bicèfala” i amb predomini legítim i real d’uns sobre els altres dins del mateix pacte.

A certes àrees s’ha millorat i és evident la feina feta pels regidors/regidores responsables. Si bé, en general, ha sigut una legislatura MONÒTONA, sense ambició de servei públic, per part dels governants ni per part de l’oposició que ha aparegut molt esporàdicament i en temes de poc calat polític o social.

Hi ha partidaris del nounat Podemos, opció que predica la regeneració moral i ètica dels polítics, però segurament toparà amb institucions ja podrides i amb personatges que estan “de tornada” de la política i abans que s’els pugui enganxar per qualque assumpte tèrbol, optaran per la retirada. A més, una regeneració es pot començar pel nostre país, però si a Brussel·les i a l’ONU segueixen els mateixos taurons, poc podrem adelantar, ja que sempre tindrem aquets murs davant molt més poderosos que nosaltres.

Fent honor al títol, el PI de Son Servera ja ha donat la primera passa de cara a les properes eleccions del 2015. Això comença bé.

Sa Font