Detinguts uns atracadors a Cala Millor

A punta d’arma blanca i amb violència, una banda de delinqüents juvenils assaltava a turistes en sortir de les discoteques de Cala Millor. La Guàrdia Civil va detenir a nou joves, espanyols i colombians residents, per almenys tres atracaments comesos en els últims dies.

El primer dels atracaments que s’atribueix a aquesta banda ho van cometre presumptament la matinada del passat 2 de juliol quan quatre turistes van ser assaltants en els voltants d’una discoteca.

Els delinqüents van emprar des del primer moment una violència desmesurada per intimidar a les seves víctimes i acabar amb qualsevol besllum de resistència. Els assaltants es prevalien també de la seva superioritat numèrica, eren nou, enfront de les dues parelles o a un jove als quals van desvalisar.

Aquesta mateixa nit, els delinqüents van assaltar una parella que acabava de sortir d’una discoteca. Els assaltants van utilitzar el mateix ‘modus operandi’. Tot i així, la parella es va negar a donar-li als delinqüents els seus objectes de valor. Els assaltants van desplegar grans dosis de violència per aconseguir el seu objectiu. Van arrabassar la bossa que portava la noia per la força. Amb l’estirada va fer que la jove caigués al sòl i sofrís erosions de caràcter lleu. Mentrestant, van col·locar al noi una navalla en el coll davant l’amenaça de fer-li mal a la seva parella.

Els delinqüents tornaren, deliti el diumenge 5 de juliol. No es van complicar, la banda va escollir el mateix lloc per cometre aquest altre atracament i no va variar les maneres. La seva víctima era un turista alemany. Malgrat la superioritat numèrica, el jove germà es va resistir activament. De fet, es va entaular un forcejament entre la víctima i l’assaltant que li amenaçava amb l’arma blanca.
En veure que el turista oposava resistència, l’assaltant va intentar clavar-li la navalla. La víctima va sofrir ferides defensives en braços i avantbraços. Finalment, el jove germà li va arrabassar l’arma blanca a l’atracador i va aconseguir fugir.

Els investigadors van estrènyer el cèrcol sobre els delinqüents i van practicar les detencions. Un dels assaltants portava al moment de l’arrest una pistola d’aire comprimit de gran semblat a una arma de foc real. L’arma blanca que havia estat intervinguda va ser identificada per totes les víctimes.

Els delinqüents van ser arrestats per robatori amb violència i intimidació, lesions, pertinença a grup criminal, encobriment i tràfic de drogues.