Demanen regeneració a les platges

Regeneracio platja Cala MillorEls ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera han fet un comunicat per informar de les tasques que estan realitzant, per recuperar la platja de Cala Millor, després dels danys produïts pel darrer temporal. Aquesta és la nota de premsa:

“Els Ajuntaments de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, des de les seves respectives Regidories de Turisme, ja han iniciat aquests dies les tasques de recuperació de les  platges d’ambdós municipis per tal d’arreglar els danys causats pel temporal del passat cap de setmana. En concret, hem netejat manualment tots els residus concentrats de plàstics i objectes que s’havien acumulat a l’arena, a més de reparar alguns desperfectes ocasionats en les instal·lacions de serveis. A més, d’ara endavant, i quan les condicions meteorològiques siguin favorables i s’estabilitzin, també durem a terme la recol·locació de l’arena en les zones que han quedat més afectades.

Així mateix, ambdós ajuntaments també hem iniciat els tràmits per sol·licitar a Demarcació de Costes de les Illes Balears la reparació d’uns murs danyats pel temporal, així com la regeneració parcial d’arena de la platja de Cala Millor.

D’altra banda, el Consorci de Turisme també té projectada l’elaboració un informe tècnic mediambiental per tal de sol·licitar a Demarcació de Costes una regeneració completa de la platja de Cala Millor. De fet, durant les darreres temporades ja s’ha estat en contacte amb el SOCIB (Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears), de manera que per tal d’elaborar aquest informe tècnic mediambiental, es tendrà en compte, entre d’altres estudis, la informació que des del 2011 el SOCIB està recollint de la nostra badia per mitjà de 4 càmeres que capten una fotografia cada hora. D’aquesta manera, la platja de Cala Millor és una de les tres platges del litoral balear que es troben controlades i monitoritzades per mitjà d’aquest sistema. Tot això ens proporciona informació de gran valor que ens ajuda a plantejar solucions i actuacions més encertades i sostenibles a llarg termini, i així anticipar-nos per tal d’evitar el deteriorament que pateixen algunes zones de la platja.

Per tant, i per a la vostra tranquil·litat, no dubteu que estam fent feina intensament per restablir la normalitat de les platges municipals i perquè tots els danys ocasionats pel temporal puguin estar solucionats abans que arranqui la nova temporada turística”.