Consciència cívica dels alumnes de Jaume Fornaris

El CEIP Jaume Fornaris, juntament amb l’Ajuntament de Son Servera, han organitzat diferents activitats per conscienciar els més petits de la importància de separar correctament els residus i de respectar les diferents ordenances cíviques per tal de tenir un poble més net, acollidor i sostenible.

Els alumnes varen conèixer de primera mà les diferents normatives en una classe formativa duita a terme per una educadora ambiental. Es va fer incís en l’obligació de llençar els residus a les papereres, reciclar, recollir els excrements, no fer pintades i respectar tot l’entorn urbà, com els jardins o el mobiliari.

Seguidament varen passejar amb el cap de la brigada municipal per conèixer de primera mà els serveis municipals més importants. Així varen descobrir els comptadors d’aigua i electricitat, i varen poder veure els sistemes d’evacuació d’aigua residual i pluvial.

Una vegada coneixedors del funcionament del municipi i de les normes existents, es varen passejar amb unes multes adhesives fictícies que varen aferrar o donar als ciutadans que incomplien les normatives. L’activitat va causar gran impacte entre la població i més d’una persona se’n va dur un ensurt de veure qüestionada la seva conducta incívica, per la qual cosa l’activitat es va considerar tot un èxit i tant els nins com els adults varen aprendre a estimar i respectar una mica més el poble.