Comencen les obres de la via verda

Segons ha informat l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), aquesta setmana ha començat l’execució de les obres d’adequació de la via verda entre Manacor i Artà que convertirà el traçat ferroviari inacabat en un itinerari ambiental.

Les obres, que suposen una inversió total de 4.281.548 euros, es duran a terme simultàniament en els cinc trams en què es divideix el traçat, d’una longitud de 28,6 quilòmetres, i tindran una durada aproximada de sis mesos.

El traçat tindrà una amplitud mitjana de quatre metres i comptarà amb nou zones de descans, amb bancs i taules, aparcabicicletes i zones enjardinades. A aquestes es deixaran un total de quatre basses perquè es puguin criar amfibis. Al llarg del corredor es plantaran uns sis mil arbres autòctons.

També s’instal·laran quinze càmeres de seguretat a tot el traçat. SFM  vol evitar que es produeixin actes vandàlics com el que va tenir lloc a l’estació de Son Servera, quan un grup de persones sense identificar varen pintar i fer malbé l’edifici acabat de reformar.

Les càmeres de vigilància estaran controlades en tot moment des de l’estació intermodal de Palma. Al mateix temps, es pretén evitar que pel corredor passin vehicles a motor, així com, en cas de necessitat, es pugui socórrer els usuaris davant un possible accident.

Un altre aspecte destacat del projecte és la licitació de les diferents estacions ferroviàries. Serveis Ferroviaris vol que els espais puguin ser aprofitats per a negocis particulars. Tot i això, ahir, el mateix Govern insistia en que no descarta en un futur reactivar el traçat ferroviari que uniria l’estació de Manacor amb la d’Artà.

La concessió de les obres, realitzades en cinc trams, s’ha adjudicat a una empresa o a una unió temporal d’empreses (UTE), quedant de la següent manera: el tram de Manacor a Sant Llorenç a UTE formada per Eulen SA i Probisa Vies i Obres SLU; el tram entre Sant Llorenç i Son Carrió a Melchor Mascaró SA;  el tram de Son Carrió a Son Servera a MAB Obres Públiques SL; i el tram que va de Son Servera fins Artà a UTE formada per TECSA Empresa Constructora SA, Dragados SA i COEXA. Finalment, la UTE de les empreses Roig Obres, Serveis i Medi Ambient SA i API Mobilitat SA, es faran càrrec del mobiliari que s’instal·larà en els quatre trams anteriors.