Bonificacions als hotels que gestionen bé els residus orgànics


L’Ajuntament de Son Servera ha fet entrega, aquest dijous migdia, de les bonificacions que un any més s’han lliurat a totes aquelles entitats hoteleres que s’han adscrit al programa impulsat pel Departament de Medi Ambient per garantir i afavorir una bona gestió de la matèria orgànica que generen. Segons ha informat el consistori amb una nota de premsa.

Enguany, en un acte celebrat a l’hotel Levante de Cala Bona, s’han entregat un total de 91.197,30 € entre les 30 entitats hoteleres que s’han adscrit al programa, quantitat que es tradueix en més de 900 tones de matèria orgànica separada correctament.

Cal recordar que la bonificació que percep cada hotel ve determinada per la quantitat de matèria orgànica que se separa correctament i pel nombre d’incidències que presenta durant la temporada, i que pot arribar als 100 euros per tona reciclada. Una quantitat que, amb tot, ha permès a l’Ajuntament estalviar aquest darrer any fins a 126.629 euros, que corresponen al fet que tots aquests residus no s’han hagut de dur a incinerar, fet que ha reduït el preu del tractament que se’ls ha donat.

A l’acte d’aquest migdia hi han participat el regidor de Medi Ambient, Miquel Espases; la regidora de Turisme, Margalida Vives; i el batle del municipi, Antoni Servera, juntament amb tècnics municipals i representants del hotels bonificats. Des del consistori han volgut agrair l’esforç dels hotelers i han assenyalat que «és una aposta pel futur a la qual se sumen entitats i tones any rere any, cosa que demostra que anam per bon camí».

Durant la temporada del 2018 s’han aconseguit separar, només en els establiments hotelers, 32,25 tones més que el 2017, cosa que suposa un increment del 3,6 %. Una tendència a l’alça que el programa ha anat registrant des del primer any de la seva posada en marxa.

Cal recordar que en aquest projecte se sumen altres iniciatives encaminades a aquest mateix objectiu, pensades perquè tothom s’hi pugui beneficiar; així, existeix el programa ITR per a locals comercials, bars, restaurants i altres establiments i en els darrers anys també s’ha aconseguit una reducció de la taxa de fems per a tots els ciutadans gràcies a una bona gestió de la matèria orgànica i a l’augment del reciclatge en general.