Arranca el projecte Suma

31 veïnats i veïnades de Son Servera han començat aquest dilluns a realitzar diverses tasques municipals a través del programa SUMA.
Un programa impulsat pel Departament de Serveis Socials que té com a objectiu reactivar l’economia familiar del municipi després de la crisi de la Covid-19, alhora que pretén també millorar la part més psicològica d’aquesta crisi entre les persones participants, fent que se sentin útils i sumant esforços d’ambdues bandes, tal com el seu nom indica.
Així, totes les persones participants realitzaran durant dos mesos tasques en diferents departaments de l’Ajuntament així com Medi Ambient, brigada, neteja, informàtica, batlia o l’arxiu municipal, entre altres, i rebran una prestació econòmica per aquestes. Una manera de tornar el que aporten els veïnats i les veïnades a l’Ajuntament, que d’aquesta manera respon a les necessitats de la ciutadania en moments de dificultats.
Tots les persones seleccionades tendran dues integradores socials a la seva disposició com a persones de referència que els donaran suport en la realització de tasques, així com també assessoraran els diferents departaments de l’Ajuntament.
El programa pretén pal·liar les dificultats de les famílies del municipi que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del COVID-19, alhora que, indirectament, reactivarà l’economia local i la millora del municipi.
Es té previst que es puguin sumar més persones a aquest programa en els pròxims mesos.
Aquest passat divendres, 24 de juliol, la batlessa, Natalia Troya, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Marga Bonet, i les tècniques del Departament, varen presentar al centre de la gent gran  de Cala Millor aquest programa. En aquesta reunió inicial es va agrair l’interès de la
gent i es va reconèixer la difícil situació de moltes famílies del municipi, on moltes viuen del turisme, un dels sectors més afectats per aquesta crisi sanitària.