Agressió a una metgessa del PAC

Una metgessa d’Atenció Primària de Mallorca va ser agredida ahir amb un teclat d’un ordinador per una pacient en el Punt d’Atenció Continuada del PAC
Segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat, els fets van succeir al voltant de les 20.30 hores quan la metgessa ja estava recollint i la pacient, que havia estat atesa per la sanitària, va tornar al centre, la va insultar i la va agredir per l’esquena donant-li cops amb el teclat de l’ordinador.
Finalment, el personal del centre va poder reduir a l’agressora, si bé la doctora presenta contusions al capdavant, coll i esquena, i ha denunciat els fets a la Policia Local.
La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i el personal del PAC de Son Servera han expressat la seva condemna enèrgica davant qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.
A més, el Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos i ha ofert assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a la professional afectada.
cal recordar que, des de la reforma del Codi Penal de març de 2015, el personal del sistema sanitari públic és considerat “autoritat pública”, i la norma preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut ha avançat que exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la llei.