Agenda Sant Antoni 2015

FESTES DE SANT ANTONI ABAT 2015 -SON SERVERA, CALA MILLOR I CALA BONA

DEL 10 AL 24 DE GENER DE 2015

Dissabte 10 

a les 9 h a la plaça de Sant Joan

IV TRONCADA: LLENYA A SON SERVERA!

Tots els qui esteu interessats a fer foguerons estau convidats a venir a cercar llenya. Ens veurem a plaça ben prest i n’arreplegarem un bon feix. Els Xeremiers des Puig de sa Font ens acompanyaran amb les seves sonades i a les 14 h dinarem tots plegats a la plaça. Pensau a dur el plat, la cullera i el tassó, l’arròs estarà a punt! Vos hi podeu apuntar al 971567002 o al c/e: festes@sonservera.es.

I per pair bé el dinar farem rotlada i ximbombada, i amb un tassonet d’herbes cantarem quatre gloses!

a les 16.30 h a la plaça de Sant Joan

FIRÓ SANTANTONIER

Venda de camisetes i mocadors de Sant Antoni serverí, embotits casolans per torrar, paradetes artesanals… i els Xeremiers des Puig de sa Font hi posaran les tonades més tradicionals de Sant Antoni!

a les 20.00 h a l’església de Sant Joan

MISSA I ENGALANADA DE MURTA A LA CAPELLA DEL SANT

Engalanarem la capella del sant amb un brotet de murta i li cantarem un parell de gloses acompanyats per l’escola municipal de música. I en acabar primer ball amb la Banda de Música Local per anar encetant la festa!

a les 21.00 h a la plaça de Sant Joan

TORRADA POPULAR  I MÚSICA TRADICIONAL AMB “BOC”

Vos convidam a torrar un tros de llonganissa i un botifarró mentre gaudim de la música tradicional de BOC, grup mallorquí que ens ofereix música pròpia d’arrel tradicional i purament instrumental basada amb distints folklores.

a les 23.00 h sortida de la plaça de Sant Joan cap a l’estació

CORREFOC AMB ‘SA SOLERA GABELLINA’

Dimonis, foc i fum, i trons, molts de trons… Els dimonis de foc de Capdepera sortiran de l’Església Nova per arribar a l’estació, a la que convertiran en l’infern! (Consultau al final del programa les mesures de seguretat.)

 Diumenge 11 a la plaça de Sant Joan

 a les 10 h

Segueix el FIRÓ SANTANTONIER!

a les 11 h

TALLERS INFANTILS

Pintarem caretes, farem pins santantoniers  i passarem un dematí súper divertit!

Ho organitza: Estiuportiu 

a les 12.30 h

ASSAIG DE COMPLETES

Tots plegats amb l’Escola de Música i la Bandade Música Local començarem a assajar-les perquè les entonem dins l’església tots a una!

Divendres 16

a les 10 h als centres escolars

VISITA DEL DIMONI

Visita del dimoni a les escoles i al centre de dia per engrescar-los a reviure la festa!

Itinerari: IES Puig de sa Font, Sant Francesc, Jaume Fornaris i Na Penyal.

Hi col·laboren: AMIPES dels centres escolars.

a les 16 h a la plaça de Sant Joan

SORTIDA DE LA CARROSSA DE SANT ANTONI

Comitiva dels dimonis i l’Obreria per recollir les joies de les cases comercials col·laboradores que seran repartides a les Beneïdes. Tots els nins que vulgueu acompanyar la carrossa vestit de dimonions hi estan ben convidats!

a les 19.30 h a l’església de Sant Joan          

COMPLETES EN HONOR DE SANT ANTONI

Cantem al sant, tots amb el mocador de Sant Antoni serverí!

a les 20 h a la plaça de Sant Joan     

ENCESA DE FOGUERONS

El Dimoni Gros encendrà el fogueró de l’Ajuntament i una tronada ens avisarà perquè encenguem alhora tots els foguerons de la vila, que durant la vetlada seran visitats pel Dimoni, l’Obreria i la Banda de Música Local. I si no teniu fogueró vos esperam al de l’Ajuntament, només faltaria, hi estau més que convidats!

Podeu consultar l’itinerari de l’encesa al Facebook, a la pàgina web de l’Ajuntament.

Dissabte 17

a les 8.30 h       

CAPTA TRADICIONAL DE SANT ANTONI

Els dimonis, l’Obreria i la Banda de Música Local recorreran l’itinerari acostumat, fora son i amb moltes ganes de seguir fent festa! Nins i nines de Son Servera, poseu-vos el vostre vestit de dimonió i sortiu tots a ballar amb el dimoni gros com en temps antic! Recuperem tradicions!

a les 12 h a l’església de Sant Joan   

MISSA SOLEMNE EN HONOR A SANT ANTONI.

Després refresc per gentilesa de l’Obreria davant l’Ajuntament.

a les 15.30 h a la plaça Nova 

VISITA DE SANT ANTONI A SANT PAU I DAVALLADA DEL CORB

Una repicada de campanes anunciarà la sortida de Sant Antoni i els dimonis acompanyats de les autoritats, la Banda de Música Local, els Xeremiers des Puig de sa Font i l’Obreria cap a la plaça Nova.

a les 16 h

BENEÏDES

Tots els participants rebreu un present de l’Ajuntament, a més de les joies recaptades de les cases comercials. En acabar, a la plaça de Sant Joan, darrer ball del dimoni.

Dissabte 24 a Cala Millor i a Cala Bona

a les 12 h a l’església de la Mare de Déu dels Àngels         

MISSA EN HONOR A SANT ANTONI I BENEÏDES

La concentració de tots els participants serà a baix del carrer Rafalet cap a l’església.

a les 20 h a la plaça Eureka de Cala Millor 

ENCESA DE FOGUERONS

El Dimoni encendrà el fogueró de l’Ajuntament i l’enfilall de coets seran el senyal d’avís per encendre’ls tots, que durant la vetlada seran visitats pel Dimoni, l’Obreria i la Banda de Música Local. L’Ajuntament vos convida a un botifarronet i a llonganissa al fogueró de la plaça Eureka!

Podeu consultar l’itinerari de l’encesa al Facebook, a la pàgina web de l’Ajuntament.

PATROCINA:

Ajuntament de Son Servera

COL.LABORADORS :

Bar Nou – Bicicletes Sancho – Gestoria A. Llinàs Nebot – Gestoria A. Bauzá Vives – Gestoria Catalina Blanquer Servera – Grup Muntaner Ribot S.L. – Cecauto S.L – Llull Segur S.L. – Joieries Cala Millor Katia – Inst. Rafel Martin CB – Melchor Mascaró – Mil Begudes  – Mundoklon PC – Pula Golf – S’Oratge Café.

Acadèmia Son Servera – Acadèmia Cala Millor – Acadèmia Carrer Nou – Aigües Son Sard – Administració de Loteria Son Servera – Apotecaria Son Servera – Apotecaria Conde – Autoescola Campins Reus S.L. – Autos Sangar Cala Millor – Bar Gredos – Bar Sa Parada – Bar Sebastián – Bar es Molí – Bar Expresso – Bar sa Caleta – Bar Restaurant s’Entrada – Bazar Avenida – Bar Toni – Bar Nàutic – Bar Rueda – Benzinera Can Parrino REPSOL -Biti Bite – BIP BIP Supermercats – Bodega Pikolo – Bufet Can Pistoleta – Can Magí – Cafeteria el Jardín – Caixabank – Cala Millor 7 – Carnisseria Son Servera – Cañada Millor S.L. Milar – Crepusculo – Construccions Guidó-Sitger S.L. – Construccions Nadal Nebot S.L. – Construccions Ferrer-Franco – Distribucions Barrachina – DSO Tenda de nadons – Eléctrica Luengo – Elèctrica Son Servera – Estanc Cala Bona – Estanc i Papereria Miquel Vives – Estanc n. 1 Vicenç Vives, Cala Millor – Ferreria Son Servera – Ferreteria Bestard Cala Millor – Ferreteria Vinyes, Grup Cofac – Forn i pastisseria Can Emilio – Forn i pastisseria Ramis – Forn Can Ceba – Floristeria Rossella – Flors Primavera – Fusteria Cas Ferrerico, Jaume Servera – Fusteria Can Teret – Gràfiques Cala Millor – Germans Pallicer – Grup Xopet – Grup Fuster – Jardineria Son Servera, Manolo jardinero – JD Motors – Joan Fullana, electricista – Llibreria Carrer Nou – Louise, perruqueria i estètica –  Maria Sierra – Marisqueria el Rocío – Mobles Arano – Moltamoto Mallorca.com – Morlà Mascaró – Mundimar, Toni Fernández – Nautilus Sport – Neumáticos Son Servera – Panaderia y Pasteleria Cala Millor –  Perruqueria Cati Ripoll – Perruqueria Francisca Mas – Perruqueria Formes – Perruqueria Instint – Perruqueria Sebastiana Morey – Perruqueria Tardor, Cati Servera – Perruqueria Urban – RAD Sport – Restaurant S’Oratge, es Bouer – Revista Sa Font – Sabateria i esparteria Llevant – Sa Bugaderia de Son Servera, tintoreria, lavanderia – Sa Fresca – Sa Gavina – Sa Granja – Salón de Peluqueria Piedad – Sa Pelu, perruqueria i estètica – Sonser 2000 S.L. Grup Disbal – Subministres Murillo – Sureda Café – Talassa – Taller d’idees – Taller Mateu Caldentey – Taverna Gallega – Tecno Auto – Tecno Jardín – Televisió Serverina – Vidre i Alumini Cala Bona – Vint i Quatre Hores – Vivers Tous .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTES IMPORTANTS I RECOMANACIONS

 

1. Els foguerons són un dels actes més característics de les festes més tradicionals de Mallorca, amb una música pròpia de tonades i glosades populars. Per aquest motiu, vos demanam que no desvirtueu el caràcter propi amb altre tipus de música al carrer que res té a veure amb la festa.

2. Per fer un fogueró és obligatori que l’organitzador sigui resident a Son Servera i que l’ubiqui al carrer de ca seva. Si en voleu fer un, vos heu d’apuntar a l’Ajuntament entre el 7 i 12 de gener. A la sol·licitud, hi heu de reflectir el DNI de l’organitzador o de la persona responsable, el lloc exacte on ubicareu el fogueró i un telèfon de contacte. Per no molestar o tenir problemes inesperats, vos recomanam també que compteu amb el permís dels vostres veïnats.

3. En apuntar-vos-hi, rebreu una capsa de vi com a obsequi de l’Ajuntament per participar en la festa.

4. Per fer la festa més participativa i que tothom passi gust de la vetlada, vos recomanam que acosteu tant com pugueu els foguerons al centre del poble i no els abandoneu.

5. Per a qualsevol dubte, teniu al vostre abast aquests telèfons de contacte:  677143963 i 971567002.

 

SERVEI DE BUS

 

L’Ajuntament de Son Servera posa al vostre abast un servei de bus gratuït per pujar als foguerons de Son Servera el dia16 apartir de les 19 h. El darrer servei serà a les 3 h. Evitau-ne aglomeracions i respectau la capacitat màxima del servei.

 

MESURES DE SEGURETAT PER AL CORREFOC

 

Participants

• Portau roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.

• Portau un capell amb ales al cap i tapau-vos el clatell amb un mocador de cotó.

• Protegiu-vos els ulls.

• Portau el calçat adequat (esportiu, de muntanya…).

• Teniu cura de tapar-vos les orelles per disminuir el renou dels coets.

• Els nins menors de 14 anys només hi podeu participar acompanyats d’un adult.

• No demaneu aigua als veïnats.

• Obeïu les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat.

• Està prohibit portar productes pirotècnics particulars.

• Respectau les figures de foc, els diables i els músics, no els obstaculitzeu.

• Seguiu en tot moment les indicacions dels diables.

• En cas de sofrir cremades, dirigiu-vos immediatament als punts d’assistència sanitària.

• En cas de perill, seguiu les instruccions dels diables.

 

Veïnats i comerciants

• Retirau tots els vehicles de l’itinerari.

• Abaixau els portals metàl·lics i tancau els portals i les persianes.

• Protegiu els vidres de les finestres, portes i aparadors amb cartons gruixats.

• No llanceu aigua als participants ni als espectadors del correfoc.

• Desconnectau tot tipus d’alarmes.

• Retirau qualsevol objecte que pugui dificultar els pas dels diables i participants.

 

 

CONCENTRACIÓ BENEÏDES SON SERVERA

 

Per tal de millorar la participació i fer més vistoses les Beneïdes, la concentració de les carrosses, muntures i carros es durà a terme de la següent manera:

 

– Carrosses grosses i tràilers: entre els carrers Verge de Sant Salvador i Prevere Lliteres.

– Carrosses petites i carros: entre els carrers de Ciutat i cantonada del carrer de Sant Antoni.

– Muntures: carrer del Prevere Lliteres.

– Animals de companyia: desfilaran entre la plaça de Sant Joan i la cantonada del carrer del Sol.

 

Per a qualsevol problema vos podeu adreçar als membres de l’Obreria, ala Policia Localo als membres del cos de voluntaris de Protecció Civil.

 

PREMIS

 

Carrosses grosses (més de 4 m)

1r premi de 300 €

2n premi de 200 €

3r premi de 150 €

4t premi de 100 €

 

Carrosses petites (fins a 4 m i carros)

1r premi de 150 €

2n premi de 100 €

3r premi de 50 €

Premi especial de 50 € a la millor carrossa estirada per animals.

Regal de 15 € als participants en la modalitat de carros estirats per animals.

 

Muntures

Premi de 60 €

Regal de 15 € als participants en aquesta modalitat

 

Animals de companyia

Premi  de 40 €

Els nins i nines rebran bosses de caramels detall de l’Ajuntament de Son Servera.

 

RECOMANACIONS PER A LES BENEÏDES

 

– A l’hora d’elegir els premiats, el jurat avaluarà les carrosses que facin especial menció o temàtica a les festes de Sant Antoni o als costums mallorquins.

– Les festes de Sant Antoni són tradicionals i típiques de la nostra cultura mallorquina, així que vestiu-vos ben presents i ben pagesos per a la festa, entre tots la farem més vistosa!

– Totes aquelles carrosses que atemptin contra la integritat de les persones o dels animals seran eliminades de concurs.

 

L’Obreria de Sant Antoni Abat de Son Servera participa amb el 7 % del seu pressupost a obres solidàries.

 

L’Obreria i l’Ajuntament volen agrair sincerament la col·laboració de totes les cases comercials, empreses i particulars que any rere any patrocinen i col·laboren en les Festes de Sant Antoni.