Activitats d’estiu per joves

Setze joves del municipi han participat a un projecte del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Son Servera. El projecte està destinat a joves de 12 a 16 anys, i vol fonamentar la importància del treball en la prevenció i la reducció dels factors de riscs socials en els adolescents. La creació d’un vincle entre les educadores i els joves, permet dur a terme aquest treball, conèixer el jove i fer un seguiment de l’evolució de cada un d’ells durant un mes. Una vegada establert el vincle, els educadors poden seguir treballant durant tot l’any escolar.

 S’ha enfocat aquest projecte cap a una vessant lúdica, esportiva i d’entreteniment, atractiva per als joves. Així, les activitats que s’han inclòs són: esports, excursions per la zona, activitats d’aventura, etc. Han estat experiències molt diferents per tal d’educar mitjançant activitats que potenciïn la participació per igual. Les activitats han fet èmfasis en la importància de l’esport com a eina per a l’educació, per a contribuir al desenvolupament integral dels joves, adaptades al seu nivell i edat. També els ha ajudat a conèixer els diferents tipus d’esport que podem practicar a les illes, tant importants per fomentar la cohesió de grup.

Des del departament de Benestar Social es vol agrair la col·laboració a:

Policia Local de Son Servera, que també han volgut participar en el projecte, realitzant un taller de defensa personal, un taller d’escalada i un taller de drogues; especialment al cap Pep Lluís Soler, Bernat Montserrat, Juan Lorente, Jesus Chico i Carles Mesquida, per haver compartit amb nosaltres el seu saber i la seva experiència laboral. A les avaluacions els joves varen valorar la seva actitud i paciència cap a ells. També per la policia local és una bona manera de conèixer els joves de Son Servera i establir un vincle positiu.

A Creuers Illa Balear que, gràcies al personal que hi treballa i el seu cap Xisco Collado, varem poder gaudir d’un passeig de Cala Millor a Porto Cristo. Va ser una bona manera de donar a conèixer el litoral del nostre municipi i els municipis veïnats.

Al Consell de Mallorca que ens ha acollit dins el seu marc d’activitats del programa Consellesportiu i hem realitzat una activitat setmanal amb ells amb l’ajuda d’un monitor especialitzat en l’esport a realitzar.

A l’Associació de Taekwoondo de Son Servera que ens va brindar la seva sala especialitzada per a realitzar l’activitat d’arts marcials.

Al Tennis Ca’n Simó que ens va oferir dues pistes.

Al personal del poliesportiu que sempre ens tenen les portes obertes.

Al CIJ de Son Servera per deixar-nos les seves instal·lacions, per comptar amb nosaltres per anar a Aqualand i compartir el bus.

El forn de Ca’n Ceba per coure’ns els pastissos i pizzes que vam elaborar en un taller de cuina.