Activat el protocol contra la processionària del pi

L’Ajuntament de Son Servera ha activat el protocol de control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), en funció del cicle biològic anual d’aquesta plaga que enguany s’ha avançat arran de les elevades temperatures i l’absència de pluges.

El Consistori posa a disposició dels ciutadans trampes de feromona per col·locar als pins entre els mesos de juny i juliol, encara que avisa que aquestes trampes “tenen la funció d’atrapar les papallones però no les erugues”. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, entre finals del mes de gener i principis de febrer s’ha actuat contra les bosses dels pins situats en zones urbanes del municipi i de més de 20 particulars que tenien dificultats per eliminar les bosses dels pins afectats dins la seva propietat.

En aquest sentit, el regidor ha comentat que el control de la plaga es fa eliminant les bosses dels pins de forma manual per part del Servei de Jardineria Municipal, o amb l’ús d’armes amb els voluntaris de l’associació de caçadors ‘La Veda’ de Son Servera i la col·laboració d’efectius dela Unitatde Medi Ambient dela Policia Local.

També un pic a l’any es realitza un tractament d’endoteràpia als pins situats en zones públiques que tenen gran afluència d’infants, com ara els parcs infantils o l’escoleta de Cala Millor, entre d’altres.