10 anys de La Unió

portada UNIO2007-2017. Primera dècada del Teatre La Unió. Anam d’aniversari!
El Teatre Municipal La Unió fou inaugurat l’1 d’abril de 2007 després d’una reivindicació històrica del poble de Son Servera per recuperar el buit d’oci i cultura que havia ocupat fins a mitjan segle XX el mític Cine La Unión. D’ençà la seva desaparició, Son Servera havia quedat orfe d’un espai generador de cultura i d’oci, i que servís d’escenari i d’assaig a la dinamització cultural que floria aleshores al poble: Coral de Son Servera, Banda de Música Local, Agrupació Folklòrica Sa Revetla, grup de teatre Sa Murga, grup de teatre Noctàmbuls, Escola Municipal de Música i Dansa, tallers de teatre escolar i altres manifestacions artístiques i musicals del poble.
D’ençà, el Teatre La Unió ha ocupat amb escreix el buit cultural i s’ha convertit en el nucli neuràlgic de l’oci i la cultura a Son Servera, amb una programació estable anual de teatre, cinema i música, a més de ser el punt de trobada de les manifestacions artístiques locals. De fet, l’espai es dinamitza setmanalment amb els tallers de dansa, de teatre escolar i d’adults, assajos de companyies locals, etc. I poder tenir un espai escènic adient ha contribuït enormement a potenciar tant els tallers municipals de teatre escolar i d’adults com les classes de dansa moderna.
La programació general anual inclou propostes de teatre, cine i música, amb un públic ja fidel que assisteix a les activitats programades. A més, el Teatre compta amb el Club La Unió, en què els espectadors es fan socis del Teatre i cada vegada que assisteixen a alguna representació acumulen punts que després poden bescanviar per entrades gratuïtes. És una proposta que funciona molt bé i que ha permès fidelitzar més de 200 socis. També el preu de les entrades és molt popular, normalment entre 5 i 10 euros, a fi de permetre’n l’assistència a tots els veïnats del municipi sense distinció.
El cicle estel·lar del teatre és el ‘Festival SonServeraClown’ que es duu a terme el mes d’abril o maig amb propostes d’arreu de l’Estat espanyol i d’àmbit internacional amb espectacles de clown, d’humor i de circ, tant per a adults com per a infants, i que ja és un referent en el circuit illenc.
Enguany, tot aprofitant l’aniversari, es demana la  participació activament en el disseny de la programació i per això trobareu al hall del Teatre hi ha una bústia de suggeriments per conèixer algunes dades que ens ajudin a millorar-la.